Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

Delo z datotekami v programu Total Commander

 
 
26.5.2016, 10:18
Predstavil vam bom program, katerega uporabljam že skoraj celo življenje in je prva stvar, katero namestim poleg operacijskega sistema. Pred tem sem uporabljal Norton Commander, v času oken pa prebežal k Total Commanderju (prej Windows Commander).

Program je odličen, preprost in veliko hitrejši, ko se ga navadite, saj so bližnjice in delo z dvema oknema veliko bolj pregledno kot v osnovnem Raziskovalcu. Aplikacijo si jaz postavim vedno poleg Raziskovalca v opravilni vrstici.



Osnovno okno aplikacije je vedno leva in desna stran. Torej iz leve ali desne strani kopiramo v drugo stran. Bližnjice, kot sta F5 za kopiranje in F6 za premikanje sta izredno uporabni.



Povezava z FTP strežnikom je preprosta in pregledna. Vsi shranjeni strežniki se nahajajo v datoteki wcx_ftp.ini. Torej nič izvažanja in uvažanja. Samo nastavite lokacijo te datoteke in to je vse. Prav tako velja za datoteko wincmd.ini, kjer so shranjene ostale nastavitve.



Preimenovanje je prav tako napredno in lahko naredite marsikaj. zelo koristno za veliko število datotek.



Če vam spisek datotek ni všeč, lahko spremenite tudi pogled. Katerega osebno skoraj nikoli.



Označujete lahko s tipkovnico ali pa z miško. Spodaj pa je ukazna vrstica, ki deluje kot DOS okno oziroma Ukazni poziv (cmd).



Nastavitve so odlične in se da nastavit vse živo. Vse skupaj pa je nato shranjeno, kot prej omenjeno, v datoteki wincmd.ini.

Mobilna različica tudi obstaja in je odlična
Obstaja tudi mobilna različica, ki je brezplačna in prav tako zelo uporabna, saj podpira vtičnike (plugine) in je delo z datotekami za moje pojme prav z Total Commanderjem najbolje v Android okolju.

Program si lahko prenesete na http://www.ghisler.com/
Za mobilne telefone pa na http://www.ghisler.com/ce.htm

Na Zmaga.com smo objavili tudi vodiče, s katerimi lahko vidite nekatera opravila v programu:








spremenjeno: NikMan (26.5.2016, 11:10)
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!