Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Skupno število celic (COUNT)

  Formula, ki izračuna število celic, ki vsebujejo število in ne besedilo. To zna tudi spletni Excel.
 
 
1
 
 

Ustvarite podobno razpredelnico, kot sem jo jaz.

Torej imejte neke poljubne številke v celicah in potem kliknite v celico, kjer boste najprej izračunali skupno število vseh celic, kjer so števila. (glej sliko).

Če bi radi izračunali skupno število celic, kjer so tudi celice z besedilnim vnosom, je treba izbrati formulo COUNTA.

 

 
 
2
 
 

Kliknite z miško na ikono Samodejna vsota (puščica navzdol, glej sliko) in nato izberite Štetje števil.

 
 
3
 
 

Excel od vas pričakuje, da z miško označite vse celice, od katerih želite, da se izračuna skupno število vseh celic s števili.

 

Ko boste označili vse, potrdite s tipko Enter.

 

 
 
4
 
 

Skupno število vseh celic s števili je izračunano.

 
 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!