Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Namestitev in uporaba Windows Live Mesh

  Dostopajte do stvari v svojem računalniku od skoraj kjer koli. S programom Windows Live Mesh vam končno ne bo več potrebno pošiljati datotek po e-pošti samemu sebi ali jih nositi na pogonu USB.
 
 
1
 
 
Kliknite na naslednjo povezavo in prenesite namestitveno datoteko brezplačnega paketa programov Windows Live Essentials, v katerem je tudi Meshhttp://explore.live.com/windows-live-mesh

Za namestitev potrebujete operacijski sistem Windows Vista ali Windows 7.
 
 
2
 
 
Na strani kliknite na gumb Prenesi zdaj, zaženite oz. shranite datoteko in začnite z namestitvijo programa.

Malo počakajte, da se namestitev zažene. Če želite namestiti celotno zbirko Windows Live Essentials izberite Namesti celotno zbirko Windows Live Essentials, če pa želite namestiti samo Windows Live Mesh, pa kliknite na Izberite programe, ki jih želite namestiti.

Jaz sem izbral slednjo možnost.
 
 
3
 
 
Odkljukajte vse programe, razen Windows Live Mesha.
Nato kliknite na gumb Namesti in počakajte, da se namestitev uspešno zaključi.

Morda boste na koncu morali vnovično zagnati računalnik, za uspešno dokončanje nameščanja.
 
 
4
 
 
Zaženite Windows Live Mesh.

Sedaj se je potrebno zgolj še vpisati z Windows Live ID-jem in že boste lahko pričeli sinhronizirati datoteke, brez katerih ne morete na nobenem računalniku.

V primeru, da še niste nikoli uporabljali brezplačnih Microsoftov programov in storitev Windows Live in tako še nimate računa, kliknite spodaj v programu na Prijavite se. Za pomoč pri ustvarjanju računa, pa si lahko ogledate to lekcijo.
 
 
 
 
 
5
 
 
Če želite datoteke sinhronizirati med več računalniki, morate naprave dodati tudi, kot zaupanja vredne, v primeru, da za to ne poskrbi že sam program, ko se na nekem računalniku vpišete v Mesh.

Z zaupanja vrednimi napravami lahko upravljate v spletnem mestu, tako da v programu kliknete na Obiščite spletno mesto Naprave Windows Live.

Če si želite datoteke ogledati na računalniku, v katerem ni nameščenega programa Mesh, pa pojdite na naslednjo povezavo: https://devices.live.com/ ali v svojem profilu Windows Live postavite miško na Windows Live, izberite Vse storitve in nato Naprave.
 
 
6
 
 
Na tem spletnem mestu lahko računalnikom spreminjate ikone (namizni PC, prenosnik, Macintosh ...), da jih boste med seboj lažje ločili.

Lahko dodajate nove naprave, imate pregled nad tem, katere datoteke se sinhronizirajo s katerimi napravami, lahko jih upravljate, vzpostavite povezavo z računalnikom ... Skratka imate pregled in možnost upravljanja celotnega deljenja datotek.
 
 
7
 
 
Za dodajanje nove mape, ki jo želite sinhronizirati, v Meshu kliknite na Sinhroniziraj mapo.

Odpre se novo okno z Raziskovalcem, kjer morate izbrati mapo v kateri imate datoteke, ki jih želite sinhronizirati. Nato pa izbiro potrdite z gumbom Sinhroniziraj.
 
 
8
 
 
Mesh odpre pojavno okno, v katerem vas vpraša, kam želite sinhronizirati izbrano mapo.

Izbirate lahko med dodanimi napravami in spletno shrambo SkyDrive, kjer imate brezplačno na voljo 5 GB.

Izberite poljubno mesto ali več mest in potrdite z gumbom V redu.
 
 
9
 
 
Kliknite v programu na določeno mapo in poglejte stanje le-te.
 
 
10
 
 
Stanje celotnega poteka sinhronizacije vseh map v programu, lahko vidite tudi na vrhu programa.
 
 
11
 
 
Windows Live Mesh ponuja tudi sinhronizacijo nastavitev pisarniškega paketa Microsoft Office in priljubljenih v spletnem brskalniku Internet Explorer.

Za vklop sinhronizacije kliknite na Vklopite sinhroniziranje pri posameznem programu, za izklop pa je potrebno klikniti na program, da se odpre možnost Izklopi sinhroniziranje.
 
 
12
 
 
Mesh pa ne omogoča samo tega.

Če zgoraj kliknete na napis Oddaljeno, lahko omogočite oddaljeno povezavo na vaš računalnik z drugega zaupanja vrednega računalnika. Če želite to funkcijo omogočiti, kliknite na Dovoli oddaljene povezave s tem računalnikom, morda boste morali spremembo potrditi s skrbniškim dovoljenjem.

V primeru, da vas zanima več o tem, pa kliknite na Kaj se zgodi, če jih omogočim?.
 
 
13
 
 
Tako je videti seznam računalnikov in njihovo stanje, med katerimi ste funkcionalnost omogočili.

V primeru, da ste si premislili in želite onemogočiti možnost oddaljene povezave na računalnik, izberite Blokiraj oddaljene povezave, morda boste tako kot prej, potrebovali skrbniško dovoljenje.
Za vzpostavitev povezave z oddaljenim računalnikom, pa kliknite na Vzpostavi povezavo s tem računalnikom.

Seveda mora biti računalnik na katerega se želite povezati, vklopljen in imeti povezavo s spletom. Stanje prikazuje kvadratek poleg računalnika. Zelen pomeni, da je računalnik na voljo za povezavo, v primeru da je siv, tako kot tudi sama ikona, pa se nanj ne boste mogli povezati.
 
 
14
 
 
Povezavo sem vzpostavil s prenosnikom, ki je bil v drugem delu hiše. Pri oddaljeni povezavi, sistem avtomatsko odjavi uporabnika na tem računalniku.
 
 
15
 
 
Verjetno želite imeti datoteke vedno posodobljene v vseh računalnikih, zato vam priporočam, da si nastavite, zagon programa Windows Live Mesh, z zagonom operacijskega sistema Windows.

To storite tako, da odprete meni Start, odprete mapo Windows Live, z desno miškino tipko kliknete na Windows Live Mesh in kopirate bližnjico.
 
 
16
 
 
Nato z desno miškino tipko kliknite na mapo Zagon v meniju Start in izberite opcijo Odpri. V mapo, ki se odpre z Raziskovalcem, prilepite bližnjico programa Mesh.

Zelo priročno je tudi, če si v programu nastavite, da si zapomni vaš ID in geslo, ter vas samodejno prijavi.

Tako vam za program ne bo več potrebno skrbeti, saj se bo vedno zagnal z operacijskim sistemom in poskrbel, da bodo datoteke vedno posodobljene.
 
 
17
 
 
Medtem, so se moje slike že sinhronizirale in si jih lahko ogledujem tudi na prenosniku ali jih prenesem v katerikoli računalnik iz oblaka SkyDrive.

Poleg tega vam ne bo treba skrbeti, ali je različica, ki jo imate s sabo, najnovejša. Ta uporaben in brezplačen program poskrbi, da so vaše datoteke vedno sinhronizirane med več računalniki PC in Mac ali s spletno shrambo SkyDrive.

Želim vam prijetno uporabo programa Windows Live Mesh, s katerim boste lahko pozabili na USB ključke ali CD-je. :)
 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
23.12.2010, 13:41
Cool
bom kar začel uporabljat to zadevico, ker sem na študiju v MB in imam tu prenosnika, doma pa stacionarca, pa da bom lažje prenašal podatke

lepa lekcija
 
 
 
 
23.12.2010, 14:08
Kaj pa, če druga oseba nima nameščenega Windows Live sistema? Lahko vseeno?
 
 
 
 
23.12.2010, 14:49
Lahko datoteke sinhroniziraš v oblak SkyDrive in jih daš v skupno rabo s to osebo. Če pa ne gre tako z Mesh, pa lahko kar preko brskalnika naložiš v SkyDrive (25 GB prostora, a posamezna datoteka ne sme presegati 50 MB).
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!