Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Namestitev in uporaba Nero BurnLite

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Če ste običajni uporabnik in prisegate na Nero rešitve za zapisovanje medijev, ter zgolj zapisujete in kopirate CD/DVD-je, potem si namestite brezplačni Nero BurnLite, ki je idealna rešitev za vas.
 
 
1
 
 
Pojdite na to spletno stran: http://www.nero.com/eng/downloads-nbl-free.php

V polje E-mail address vnesite svoj e-poštni naslov (rdeč krožec se mora spremeniti v zeleno kljukico) in če želite na podani e-poštni naslov prejemati Nerova obvestila, obkljukajte polje Yes, please send me software updates and Nero News ...

Potem prenesite brezplačno verzijo Nera, s klikom na gumb Download na desni.
 
 
2
 
 
Zaženite namestitveno datoteko, ki ste jo pravkar prenesli.

V Varnostnem opozorilu izberite Zaženi za nadaljevanje namestitve.
 
 
3
 
 
Počakajte, da se program razširi in ob morebitnem pozivu za skrbniško dovoljenje (Ali želite temu programu omogočiti spreminjanje tega računalnika?) izberite Da za nadaljevanje.
 
 
4
 
 
Nero za pravilno delovanje potrebuje še določene komponente, ki jih je potrebno namestiti.

V oknu, ki se odpre so prikazane komponente, ki jih program potrebuje, in za nadaljevanje kliknite Install.

Morda imate ravno te komponente že nameščene in se to okno ne bo odprlo. V tem primeru preskočite na naslednji korak.
 
 
 
 
 
5
 
 
V naslednjem oknu, ki se odpre avtomatsko privolite v namestitev orodne vrstice Nero Ask Toolbar. Odkljukajte Make Ask my browser default search provider, če ne želite, da se vam kot privzeti iskalnik v brskalniku nastavi Ask.

Odkljukajte tudi Set my home page to Ask.com, če ne želite, da se vam kot domača stran nastavi iskalnik Ask.com.

Ker je program brezplačen, je potrebno v zakup vzeti obvezno namestitev orodne vrstice Nero Ask Toolbar.
 
 
6
 
 
Počakajte, da namestitveni čarovnik pripravi namestitev in nato v oknu z dobrodošlico, izberite Next > za nadaljevanje namestitve oz. Cancel, če želite namestitev preklicati.
 
 
7
 
 
V naslednjem koraku je že vpisana serijska številka, saj gre za brezplačen program.

Za nadaljevanje kliknite na gumb Next >.
 
 
8
 
 
V naslednjem koraku si lahko preberete licenčne pogoje. Lahko jih tudi natisnete, tako da izberete gumb Print.

Če se s pogoji uporabe strinjate in želite nadaljevati namestitev, izberite I accept the terms in the license agreement.

Nadaljujte s klikom na gumb Next >.
 
 
9
 
 
Izberite način namestitve. Priporočam, da izberete Complete.
  • Complete - namestili se bodo vsi deli programa
  • Custom - izberete lahko katere funkcije programa želite namestiti in kam jih želite namestiti (primerno za naprednejše uporabnike)
Nadaljujte s klikom na gumb Next >.
 
 
10
 
 
Izberite, če želite prispevati k izboljšanju programa Nero, z zbiranjem anonimnih informacij o uporabi programa.
  • Yes, I want to help improving Nero sftware izberite, če dovolite anonimno zbiranje informacij o uporabi
  • No, thanks pa izberite, če ne želite pristati na zbiranje anonimnih informacij o uporabi za izboljšanje programa
Seveda lahko tudi kasneje v Nero ControlCenter spremenite nastavitve.

Če vas skrbi glede zasebnosti, si lahko preberete politiko o zasebnosti, tako da kliknete na gumb Privacy Statement. Za nadaljevanje namestitve kliknite na gumb Next > in v naslednjem koraku še na gumb Install, za pričetek nameščanja.

V primeru, da bi se radi vrnili in popravili kakšne nastavitve, pa izberite < Back.
 
 
11
 
 
Počakajte, da se program namesti.

Če želite namestitev preklicati, izberite gumb Cancel.
 
 
12
 
 
Po uspešno zaključenem postopku namestitve, le-tega zaključite s klikom na gumb Finish.

Pojavi se tudi oblaček, ki vas obvesti, da je bil nameščen Nero Update in vas opozori, da kliknite nanj, če želite nastaviti posodabljanje programa Nero BurnLite.
 
 
13
 
 
Če kliknete na zgoraj omenjeni oblaček, se odpre Nero ControlCenter.
Do Nero ControlCentra lahko dostopate tudi tako: Start/Vsi programi/Nero/Nero 10/Nero ControlCenter ali, pa če v Neru desno spodaj kliknete na ikono Check for Updates. Na voljo pa je še ena možnost; v programu kliknite na Menu/Check for Updates.

Nero ControlCenter je središče, kjer lahko upravljate s produkti Nero.
 
 
14
 
 
V ControlCentru lahko pod zavihkom Online Options izberete samodejno posodabljanje programa, ter kako pogosto naj preverja za posodobitve. Tukaj se lahko tudi pridružite oz. odstopite od programa za izboljšanje produkta Nero. Pod zavihkom Update lahko ročno preverjate za posodobitve, če pa izberete Serial numbers, se odprejo možnosti za nadgradnjo programa, ter upravljanje s trenutnimi serijskimi številkami izdelka.

To je kar se tiče upravljanja programa.
 
 
15
 
 
Za zapekanje podatkov na CD/DVD enoto izberite možnost Data Burning na levi strani.
 
 
16
 
 
V polje Disc name lahko vpišete želeno ime diska, Destination drive spustni seznam vam omogoča, da izberete s katerim pogonom želite zapeči zgoščenko, če imate več pogonov ali pa izberete opcijo Image Recorder, s katero boste datoteke zapekli kot zagonsko sliko. Za ustvarjanje nove mape na mediju, izberite gumb Create new folder in napšite ime, za dodajanje datotek pa kliknite na gumb Add. Datoteke ali mape s seznama za zapekanje brišete z gumbom Delete ali z istoimensko tipko na tipkovnici. Spodaj trak prikazuje, koliko prostora ste z dodanimi datotekami že porabili. Za začetek zapekanja nato le še kliknite na gumb Burn.

Če miškin kazalec postavite na določen gumb, se vam izpiše ime gumba.
 
 
17
 
 
Za kopiranje CD/DVD medija, izberite opcijo Copy Disc na levi. Tukaj pa samo izberete pogon, pogon, v katerem imate CD/DVD zgoščenko - Source Drive, pod Destination drive pa izberete pogon, kamor želite kopijo prejšnjega medija zapeči, v primeru večih pogonov. Če pa imate en pogon, za oboje pustite izbranega; najprej vstavite tistega, na katerem imate datoteke, po pozivu pa ga zamenjajte s praznim, na katerega boste datoteke zapekli. Za začetek kopiranja kliknite na gumb Copy.
 
 
18
 
 
Predstavljeni možnosti (zapekanje in kopiranje CD/DVD-jev) sta v bistvu vse, kar brezplačni Nero BurnLite omogoča.

V primeru, da kliknete na kakšno drugo možnost, kjer je poleg ikone še rumena puščica, se vam pojavi okno z obvestilom o nadgradnji programa. Če želite uporabljati še druge možnosti, boste morali program nadgraditi na plačljivo verzijo. Enako velja tudi za možnosti, ki so na voljo zgoraj po zavihkih (Music, Video - Photo, Data in Tools) - zadeve omogoča zgolj plačljiva verzija, ob kliku na zavihek se v programu odpre opis funkcionalnosti z gumboma za ogled ostalih značilnosti (View Features) in možnostjo nadgradnje (Upgrade now).
 
 
19
 
 
Nekaj drugih aplikacij, ki jih brezplačna verzija podpira, je na voljo tako, da v levem spodnjem kotu kliknete na Nerov logo in izberete Toolbox. Tu so še možnosti za odprtje ControlCentra, brisanje diska (Erase Disc) in analiziranje diska (Analyze Disc).

Upam, da vam bo brezplačni Nero BurnLite dobro služil in boste z njim še naprej zadovoljno zapekali zgoščenke. :)
 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
25.12.2010, 13:19
Super lekcija! Jaz sem imel nameščene Nero 9 programe, pa se mi je OS zrušil, pa jaz nisem imel licence in tako nisem mogel peči cd-jev, zdaj pa jih že spet lahko!
 
 
 
 
26.12.2010, 10:23
Namestitev in uporaba Nero BurnLite

Je tale nero samo za enkratno uporabo,za zapis.
 
 
 
 
26.12.2010, 10:53
Kako to misliš za enkratno uporabo? Program namestiš in normalno uporabljaš, kot vsakega drugega. Je brezplačna verzija z možnostjo kopiranja in zapisovanja CD/DVD-jev, ni nikakršna poskusna ali demo verzija.
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!