Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Dodajte Google Prevajalnik na spletno stran

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Dodajte Google Prevajalnik na svojo stran in olajšajte prebiranje spletne strani morebitnim tujim obiskovalcem.
 
 
1
 
 
Pojdite na naslednjo spletno stran: http://translate.google.com/translate_tools, kjer si boste generirali kodo za vdelavo prevajalnega orodja v svoje spletno mesto.
 
 
2
 
 
V 1. koraku izberite na kolikšnem delu spletne strani želite omogočiti prevajanje. Izbirate lahko med prevodom celotne spletne strani ali pa samo posameznih razdelkov.
 
 
3
 
 
Če ste v prejšnjem koraku izbrali Dodaj prevod v razdelek na spletni strani, se vam v drugem koraku pokaže več nastavitev.

Poleg izbire jezika spletne strani, kar morate določiti tudi pri izbiri Dodaj prevod na celotno spletno stran, morate izbrati še razred vozlišča razdelka, razred nadomestnega vozlišča in barvo ozadja za prevod.

Za bolj podrobne opise teh nastavitev pridržite miškin kazalec na vprašaju (?) poleg posamezne možnosti.

V kolikor želite ponuditi možnost prevoda celotne spletne strani (Dodaj prevod na celotno spletno stran v 1. koraku), se s tem korakom ne ubadajte, ter izberite le jezik v katerem je spletna stran.
 
 
4
 
 
Če želite več prilagoditev orodja Google Prevajalnik, v 3. koraku kliknite na Pokaži dodatne nastavitve.

V primeru, da vam je v interesu zgolj čim hitreje postaviti prevajalno orodje na vaše spletno mesto lahko preskočite na 10. korak v lekciji.
 
 
 
 
 
5
 
 
Pod Jezikovna prevajanja lahko izberete možnost Vsi jeziki; v prevajalnem orodju bodo na voljo vsi jeziki, ki jih podpira storitev Google Prevajalnik.

Lahko pa izberete Posamezni jeziki in obkljukate le tiste, za katere želite, da so na voljo za prevod strani.
 
 
6
 
 
Izberite način prikaza v spustnem seznamu Način prikaza. Sproti se vam bo na desni strani prikazovala oblika nastavitve, ki ste jo izbrali. Določite tudi obliko prevajalnika (pri opciji V isti vrstici) oz. na katerem delu strani naj se nahaja zavihek za prevajanje (pri opciji Na zavihkih).

Pod opcijo Samodejno v spustnem seznamu, pa se bo vrstica prevajalnika prikazala samodejno, ko bo stran obiskal gost, katerega jezik brskalnika je drugačen, kot jezik na vaši strani.
 
 
7
 
 
Pod Dodatno lahko izberete še druge nastavitve, kot so: samodejni prikaz prevajalne vrstice gostom, ki govorijo drug jezik, morebitna vsebina v več jezikih na strani in spremljanje prevajalskih orodij s storitvijo Google Analytics.

V primeru izbire slednje možnosti, boste v polje, ki se pojavi, morali nalepiti še ID spletne lastnosti za Google Analytics.

Če vas zanima več o storitvi Google Analytics kliknite na povezavo Več o tem, če pa želite začeti z uporabo storitve, kliknite na povezavo Prijavite se nanj, za pridobitev računa.
 
 
8
 
 
Google Prevajalnik na spletnem mestu pa vam lahko pride prav tudi v primeru, da ste uporabnik storitve Blogger. S klikom na gumb Add to Blogger.

Če še niste prijavljeni, vas bo stran preusmeril na prijavno stran, nato pa že lahko Google Prevajalnik dodate tudi na svoj blog.
 
 
9
 
 
V četrtem koraku si pod poljem s kodo za vdelavo s klikom na Predogled strani lahko ogledate še primer, kako bo Google Prevajalnik izgledal na vaši strani.
 
 
10
 
 
Kopirajte kodo za vdelavo ...
 
 
11
 
 
... odprite spletno stran v Dreamweaverju ali katerem drugem urejevalniku HTML-ja v kodnem načinu (lahko tudi v vizualnem pogledu, kjer z desnim klikom na določeno mesto vdelate kodo) ...
 
 
12
 
 
... in na poljubno mesto v body prilepite prej kopirano kodo.
 
 
13
 
 
Pritisnite tipki CTRL + S, da shranite spletno stran. Odprite jo v brskalniku in preverite ali je Google Prevajalnik uspešno dodan na vašo stran.
 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
30.1.2011, 22:13
Upam da so prevodi boljši kot na translate.google.com :D.

spremenil: rooxy (30.1.2011 ob 22.14.09)
 
 
 
 
30.1.2011, 22:36
rooxy, LOL

Po kaki logiki pa bi bili boljši? Če je pa vse skupaj google translate ...
 
 
 
 
31.1.2011, 6:28
Jah, prevodi jasno ne morejo biti nič boljši kot na domači strani Google Prevajalnika kjer vpišeš svoj tekst. Sicer pa zadnje čase prevaja že zelo dobro.

Poglej še Microsoft Translator: http://www.zmaga.com/ucenje.php?t=0&.... Mogoče ti bo ta bolje odgovarjal.
 
 
 
 
31.1.2011, 20:35
Ta komentar ni bil mišljen dobesedno, pač pa.... hotel sem povedati da prevaja slabo!
 
 
 
 
2.3.2012, 23:24
Ne vem, a je morda kakšna sprememba pri načinu generiranja ali pa vnosa kode v spletno stran, meni namreč zadeva ne deluje.

Ko vnesem kodo na ustrezno mesto in shranim ter poženem spletno stran - se ne zgodi nič!

Uporabljam Dream Wiever.
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!