Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Napredne možnosti ob zagonu Windows

  Spoznali bomo, kako lahko zaženemo računalnik v Varnem načinu, obenem pa spoznali še nekaj uporabnih možnosti za odpravo napak ob zagonu.
 
 
1
 
 
Če takoj ob zagonu računalnika (še preden se začne nalagati sistem Windows) pritiskamo tipko F8, se nam odpre meni, preko katerega lahko nastavimo dodatne nastavitve ob zagonu.

Ta možnost nam pride še posebej prav v primerih, ko ne moremo uspešno zagnati Windows sistema.

Lekcija je narejena za Windows 7, vendar pa večino stvari velja tudi za Windows XP in Windows Vista.
 
 
2
 
 
Prva izmed možnosti je Repair Your Computer.


 
 
3
 
 
V kolikor izberemo to možnost, dobimo dostop do nekaterih sistemskih orodij, ki nam omogočajo odpravljanje težave.

Tako lahko npr. pridemo do orodja System Restore, ki omogoča, da sistem vrnemo v stanje iz nekega preteklega datuma, kot je opisano v lekciji Obnovitev sistema v prejšnje stanje.
 
 
4
 
 
Naslednja izmed uporabnih možnosti je Safe Mode with Networking.

V tem primeru se bo sistem Windows zagnal v varnem načinu. To pomeni, da bodo naložene samo osnovne stvari, ki so potrebne za delovanje Windows.
Ker smo izbrali možnost with Networking, to pomeni, da bomo lahko tudi dostopali do interneta.

To možnost uporabimo predvsem takrat, ko smo naložili neko programsko opremo, ki onemogoča zagon Windows. V varnem načinu lahko nato to aplikacijo odstranimo.
 
 
 
 
 
5
 
 
V kolikor so težave s priklapljanjem monitorja, lahko izberemo start Windows z možnostjo Enable low-resolution video, kar pomeni, da bo sistem Windows zagnan v ločljivosti 640x480.
 
 
6
 
 
Ena izmed najbolj uporabnih možnosti je Last Known Good Configuration.

V kolikor se nam Windows iz katerega koli razloga ne morejo zagnati, je to ponavadi prva možnost, ki jo uporabimo.

Z izbero te možnosti bo sistem Windows zagnan z nastavitvami, ki so bile aktivne, ko je bil računalnik nazadnje uspešno zagnan.
 
 
7
 
 
Na koncu imam seveda tudi možnost Start Windows Normally, ki določa, da naj se Windows normalno zaženejo.
 
 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!