Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Obrez fotografije

  Pokazal vam bom eno najbolj priljubljenih orodij v Photoshop-u in to kar na dva zelo enostavna načina. Obrezali bomo fotografijo.
 
 
1
 
 
 
 
2
 
 
 
 
3
 
 

Označite s tem orodjem samo del fotografije (jaz sem hišo in del okolice).

 
 
4
 
 

Kliknite na Image in izberite Crop.

Ta orodje bo obrezal vse okoli označenega polja (hiše in del okolice).

 
 
 
 
 
5
 
 

Hiša je obrezana.

 
 
6
 
 

Izberite sedaj orodje Crop Tool (bližnjica je tipka C).

 
 
7
 
 

Označite sedaj še en del te obrezane fotografije (jaz sem znak na hiši).

 
 
8
 
 

In potrdite spremembe.

Za potrdite sprememb lahko uporabite tudi tipko ENTER.

 
 
9
 
 

Sedaj je tudi znak obrezan.

Pokazal sem vam obe možnosti za odrez, ki pride v nekaterih primerih še kako prav. Pazite samo, da ne boste preveč obrezovali:)

 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
20.10.2011, 8:15
Me pa zanima ali ste resolucijo za tiskanje fotke tudi povečali na 200 ali ste samo pustili crop kot je....včasih imam namreč precej zrnati izrez, ne vem če lahko resolucijo sploh povečam...?Hvala.
 
 
 
 
1.3.2012, 10:14
Še vedno čakam na odgovor---naredil sem crop v PS, pa sem povečal resolucijo na 200, fotka je zelo zrnata...kaj naj pustim kot program sam naredi ?
 
 
 
 
1.3.2012, 10:17
Večjanje ločljivost je vedno manj priporočljivo, saj se veliko podatkov izgubi in posledično fotografijo precej poslabša.

Kako pa tvoj primer deluje v praksi?
 
 
 
 
5.3.2012, 13:47
Zelo sem nezadovoljen s fotografijami - ko jih dam naredit so ljudje tako plastični, kot bi vsi bili napudrani. Če naredim crop, so še posebej senčni deli zelo grdi. Gledam pa fotke na naslovnicah revij, obrazi so kot živi, ne vem kako dosežejo tako kvaliteto.
Slikam s 16 mio pixli, eni mi priporočajo, da fotke nič ne spreminjam, drugi pa, da naj naredim interpolacijo in povečam pixle na vsaj 250...

Morda pa bi moral menjati foto studio?
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!