Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Zamenjava napajalnika 2/2

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  V prejšnji lekciji smo si izbrali pravi napajalnik za računalnik, v tej lekciji ga bomo tudi vgradili v računalnik.
 
 
1
 
 
Najprej moramo računalnik popolnoma izklopiti iz omrežja, dobro pa je tudi, če na zadnji strani stikalo napajalnika prestavimo na 'O'.
 
 
2
 
 
Nato na zadnji desni strani odvijemo vijake in stranico odstranimo.

Za lažje delo vam močno priporočam, da si računalnik postavite v vodoravni položaj, saj je tako manj možnosti, da boste kaj uničili.
 
 
3
 
 
Zdaj iz matične plošče odklopimo vse kable, ki povezujejo matično ploščo in napajalnik.
 
 
4
 
 
Ko boste odklopili vse kable, ki povezujejo računalnik in napajalnik, začnite izvijati napajalnik iz zadnje strani ohišja - ponavadi so le 4 vijaki.
 
 
 
 
 
5
 
 
Zdaj napajalnik previdno odstranite iz ohišja in notri vstavite novega, vendar bodite previdni, da bo nalepka (glejte sliko) gledala ven iz ohišja.
 
 
6
 
 
Ko boste to storili, boste morali le še vključiti vse kable. Začnimo pri glavnem kablu - kabel, ki se imenuje 20/24 pinski (glejte koliko luknjic ima največja reža) vstavite v največjo režo, če imate 24 pinsko režo in kabel, potem najprej vklopite 4 pinski dodatek.

Če vas skrbi, da boste kable narobe obrnili, ste lahko brez skrbi, saj je vse ločeno glede na obliko rež, če pa 4 pinski dodatek vseeno ne paše notri, pa glejte sliko, saj bi moralo biti nekako tako.
 
 
7
 
 
Zdaj bomo vstavili 4(8) pinski kabel. Če ste našli režo z vsaj 4 luknjicami ali največ 8 luknjicami, potem 4(8) pinski kabel vključite notri.

Če imate grafično kartico, ki potrebuje dodatno napajanje, vstavite PCI-E 6(2) pinski kabel v grafično kartico, prav tako lahko storite z 2 pinskim dodatkom.
 
 
8
 
 
Na koncu le še vklopite vse trde diske in CD/DVD ROM enote v matično ploščo in povežite jih tudi z kabli, ki pridejo iz napajalnika. Zdaj računalnik sestavite, v njega vključite vse kable, stikalo na napajalniku pa nastavite na vrednost "|"

Če vam kaj ne bo jasno, si poglejte lekcijo Zamenjava napajalnika 1/2, ker vsebuje vse pomembne kable, potem pa nas vprašajte na forumu :). Upam, da vam je ta lekcija pomagala.

V naslednji lekciji vam pokažem, kako zamenjati trdi disk.
 
 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!