Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Prestavitev aplikacije na SD kartico

  Android od verzije 2.2 naprej omogoča, da aplikacijo prestavite na SD kartico. Ker je prostor za namestitve aplikacij omejen, lahko na ta način pridobite nekaj dodatnega prostora za nameščanje novih aplikacij.
 
 
1
 
 
 
 
2
 
 

Izberemo Programi.

 
 
3
 
 

Sedaj odpremo Upravljanje programov.

 
 
4
 
 

Prikazal se bo seznam vseh aplikacij, ki smo jih namestili na telefon. Zraven je tudi napisana vrednost, ki jo aplikacija zaseda na našem telefonu.

Sedaj izberemo poljubno aplikacijo. Sam sem izbral aplikacijo Coloring.

 
 
5
 
 

Kot vidimo, trenutno aplikacija zaseda 12,68 MB prostora na internem pomnilniku mojega telefona.

Sedaj kliknemo gumb Premakni na kartico SD ter počakamo nekaj trenutkov.

 
 
6
 
 

Kot vidimo se je skoraj celotna aplikacija uspešno prenesla na SD kartico, saj sedaj zaseda samo še 352KB internega pomnilnika na telefonu. Tako smo na enostaven način pridobili več kot 12 MB prostora za nameščanje novih aplikacij.

Aplikacijo lahko kasneje premaknete nazaj iz SD kartice na interni pomnilnik s klikom na gumb Premakni v telefon.

 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
12.1.2012, 9:38
Mene zanima kje se to naredi za sonyericsson xperia x8. Pri meni nič ne piše za premestitev na SD. Samo za brisanje.
 
 
 
 
12.1.2012, 11:11
Xperia X8 pride z različico Androida 1.6. Na voljo je uradna nadgradnja na Android 2.1.

Premikanje aplikacij na spominsko kartico, pa je podprto v različicah novejših od 2.2, kot je zapisano v uvodu lekcije.

Zato to žal ni mogoče, razen če na telefon namestiš kakšen neuraden ROM z novejšo različico Androida pri čemer pa se ponavadi zgubi garancija, početje pa je na lastno odgovornost.
 
 
 
 
12.1.2012, 13:37
Drugače pa za Xperia X8 obstaja zelo dober neuraden ROM CyanogenMod (http://www.cyanogenmod.com/devices/sony-....), s katerim dobiš Android 2.3.

Grafični vmesnik je sicer privzeti od Androida in ne od Sony-ja, ampak to je po mojem mnenju samo prednost, saj bo telefon zagotovo deloval bolje.

 
 
 
 
12.1.2012, 17:26
Mene zanima, če jaz nadgradim neuradno na 2.2 (Uradno je pa 2.1) bom imel možnost prestavljanja na SD kartico?
 
 
 
 
12.1.2012, 18:37
Jaz mam LG Optimus Hub (2.3 uraden android gor) in gumb ''premakni na kartico SD'' ni osvetljen, obarvan belo. aplikacije pa se ne da premaknit na SD kartico. zakaj je tako?
 
 
 
 
12.1.2012, 21:21
mihaaaa.:
Mene zanima, če jaz nadgradim neuradno na 2.2 (Uradno je pa 2.1) bom imel možnost prestavljanja na SD kartico?

Kolikor vem, ima vsak telefon z Android 2.2 ali več to omogočeno.
 
 
 
 
12.1.2012, 21:29
VIDUKA:
Jaz mam LG Optimus Hub (2.3 uraden android gor) in gumb ''premakni na kartico SD'' ni osvetljen, obarvan belo. aplikacije pa se ne da premaknit na SD kartico. zakaj je tako?

Da se aplikacija lahko prenese na SD kartico, mora biti to ustrezno podprto v sami aplikaciji. Sicer danes večina aplikacij to omogoča, lahko pa se še najde kakšna starejša aplikacija, ki tega nima omogočenega.
Ali se ti to dogaja samo pri eni aplikaciji ali pri večih? Za katero aplikacijo pa gre?
 
 
 
 
13.1.2012, 6:51
Meni to pokaze pri vecini (beri:veliko) aplikacij. Npr. Facebook for Android, igra Air Pinguin...
 
 
 
 
14.1.2012, 7:58
Meni tudi pri večini aplikacij: Texas Holdem poker 2, Facebook, Winamp, Crazy Penguin, Svetilka,...
 
 
 
 
15.1.2012, 11:22
Pred kratkim sem dobil Samsung Galaxy Ace, zraven je bila SD kartica 2 gb. Zdaj pa ko si nalagam aplikacije iz Android Marketa na začetku ni nalagalo na kartico ampak na pomnilnik telefona, potem čez nekaj časa je nalagalo na kartico, zdaj pa spet nalaga na pomnilnik telefona. Tiste aplikacije, ki so na pomnilniku telefona ne morem premakniti na kartico, ker je tisti gumb v nastavitvah siv. Prosim, če kdo ve kaj je narobe, naj sporoči in upam, da sem bil razumljiv.

Ps: kartica ima še več kot 1gb prostora tako, da to ne bi smel biti problem.
 
 
 
 
16.1.2012, 20:16
No, jaz mam čist isti problem kot minkic. Res nišče ne ve kako ga odpraviti?
 
 
 
 
16.1.2012, 23:51
Ali se to dogaja čisto pri vseh aplikacijah?
Kaj pa imaš vrednosti, če greš v Nastavitve in nato Pomnilnik, kjer ti kaže prazen prostor na različnih pomnilnikih.
 
 
 
 
24.4.2012, 14:17
Ali morda obstaja kakšna aplikacija, ki bi ti avtomatsko vse aplikacije, ki jih namestiš iz Google Play ali iz SD Kartice namestila na SD kartico?
 
 
 
 
1.5.2012, 18:03
minkic:
Pred kratkim sem dobil Samsung Galaxy Ace, zraven je bila SD kartica 2 gb. Zdaj pa ko si nalagam aplikacije iz Android Marketa na začetku ni nalagalo na kartico ampak na pomnilnik telefona, potem čez nekaj časa je nalagalo na kartico, zdaj pa spet nalaga na pomnilnik telefona. Tiste aplikacije, ki so na pomnilniku telefona ne morem premakniti na kartico, ker je tisti gumb v nastavitvah siv. Prosim, če kdo ve kaj je narobe, naj sporoči in upam, da sem bil razumljiv. Ps: kartica ima še več kot 1gb prostora tako, da to ne bi smel biti problem.
Če je gumb siv potem to preprosto pomeni da aplikacije ni mogoče prestaviti na SD kartico. To lahko omogočiš tako da telefon rootaš, ampak s tem se običajno zgubi garancija.
 
 
 
 
1.5.2012, 18:26
Jaz imam zrootanega Samsung Galaxy Ace, nanj sem namestil še zelo dober ROM CyanogenMod 9, s katerim dobiš Android 4.0.4. Vse aplikacije lahko prestavljam na SD kartico in v telefon. Če koga zanima, je link http://galaxyics.com/ (če vašega telefona ni med njimi, vam naj pomaga Google), za navodila pa naj vam pomaga stric Google
 
 
 
 
13.5.2012, 14:58
Ja, če bi komu uspelo najti kakšen ROM, za Alcatel OT-990 potem bi mu čestital.
 
 
 
 
12.7.2012, 19:28
tdrumlic:
Ja, če bi komu uspelo najti kakšen ROM, za Alcatel OT-990 potem bi mu čestital.

http://forum.xda-developers.com/showthre....
 
 
 
 
7.8.2012, 9:32
Za vse, ki imajo probleme s premikanjem aplikacij na SDcard:
Nekaterih appov se preprosto ne da premakniti na SDcard, razlogov je več:
1.Programer aplikacije (še) ni dodal funkcije premika na SDcard
2.Aplikacija je sistemska - potrebuje jo sistem (tj. Android OS, vgrajene so v /system particijo)
3.Nekatere aplikacije morajo ostati na pomnilniku telefona (/data particija) zaradi hitrosti delovanja. Telefonski pomnilnik je namreč hitrejši od SD kartic (veliko iger, facebook, flash...)

Opomba:
S premikanjem na SDcard ne premaknete VSE aplikacije, temveč le del (po premiku na SDcard se izpiše manjša velikost -- toliko prostora na notranjem pomnilniku telefona zavzemajo ostanki premaknjene aplikacije).
 
 
 
 
5.11.2014, 21:36
Tudi jaz imam težave s tem. Kupil sem si samsung galaxy note 10.1 n8000 z sistemom 4.1.2 in mi na nobeni aplikaciji ne pokaže gumba za premik na Sd kartico.
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!