Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Matematični trik s kartami

  Predstavil vam bom, kako na podlagi preprostega matematičnega trika izvedete trik s kartami in najdete tri izbrane karte.
 
 
1
 
 
 
 
2
 
 

Nato naredite 4 kupčke.

V prvem kupčku naj bo 10 kart, v drugem 15, v tretjem 15 in v zadnjem 9 kart.

 
 
3
 
 

Nato naj gledalec na prvi kupček položi svojo karto, potem vzame nekaj kart iz drugega kupčka in jih položi na vrh prvega.

Nato naj položi na drugi kupček drugo svojo karto, potem vzame nekaj kart iz tretjega kupčka in jih položi na vrh drugega.

Nato še naj položi tretjo karto na vrh tretjega kupčka, potem pa vzame vse karte iz zadnjega kupčka in jih položi na tretji kupček.

 
 
4
 
 

Karte nato združite v komplet. Združevat jih morate od tretjega kupčka do prvega kupčka(kar pomeni da mora biti tretji kupček na vrhu, prvi pa na dnu kompleta).

Nato iz vrha kompleta vzemite 4 karte in jih dajte na dno kompleta.

 
 
 
 
 
5
 
 

Karte začnite jemati iz vrha kompleta. Prva karta naj bo obrnjena navzgor, druga pa navzdol. To ponavljajte tako dolgo, dokler ne pridete do konca kompleta. Nato odstranite karte, katere so obrnjene navzgor.

Pomembno je, da je prva karta obrnjena navzgor!

Postopek ponovite še 3-krat.

 
 
6
 
 

 

Ko ste postopek ponovili še 3-krat, vam ostanejo tri karte obrnjene navzgor in tri karte obrnjene navzdol kot je na sliki.

Nato samo odstranite navzgor obrnjene karte in...

 
 
7
 
 

obrnite še samo 3 karte, ki so obrnjene navzdol in pokazale se bodo gledalčeve karte.


Če še koga zanimajo triki s kartami naj javi na forumu, pa bom dodal nove lekcije.

 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
10.9.2012, 19:55
Fantastičen trik. Če poznate še kakšnega ga prosim objavite

changed: alkr (11.9.2012, 14:04)
 
 
 
 
30.10.2012, 15:46
še kakšen trik z kartami prosim
 
 
 
 
18.12.2014, 20:05
Tudi mene zelo zanimajo triki s kartami,lahko tudi bolj komplicirani.Se da še kaj več pokazat?
 
 
 
 
28.5.2016, 9:04
Eno uprasanje...a je pomembno da gledalec, ko da svoje tri karte na kupcke, če izbere karte iz sredine...npr. Če da prvo karto na prvi kupček in vzame karte iz sredine drugega kupčka...a igra kaksno vlogo?ker men ne pride ko zbere karte iz sredine lupcka...drgac pa ful fajni trik
 
 
 
 
29.5.2016, 16:54
Vseeno je če izbere karto iz vrha, sredine ali dna kupčka, važno je da jih vzame iz pravilnega kupčka kot je opisano v navodilih.
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!