Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Zmanjšate velikost Word datoteke

  V kolikor vaš Word dokument zaseda veliko prostora, ga lahko zmanjšate tako, da stisnete slike, ki se nahajajo v dokumentu.
 
 
1
 
 

Večino prostora v dokumentu zasedajo slike, zato če želite zmanjšati velikot Word datoteke, je najboljši način, da slike stisnete.

Odprimo poljuben Word dokument, v katerem se nahajajo slike.

Kliknite na sliko, da jo izberete.

 
 
2
 
 

Zgoraj na traku izberite možnost Orodja za slike.

 
 
3
 
 

Kliknite gumb Stisni slike.

 
 
4
 
 

Odstranite kljukico pri možnosti Uporabi samo za to sliko. S tem boste stisnili vse slike v dokumentu.

Če dokument ne bo namenjen tiskanju, potem lahko kot Ciljni izhod izberete možnost E-pošta (96 ppi), saj bo s tem velikost dokumenta najmanjša.

Na ta način ste sedaj občutno zmanjšali velikost Word datoteke.

 
 
5
 
 

Moj dokument iz lekcije Galerije na zavihku.docx je vseboval tri slike, njegova originalna velikost pa je bila 240 KB.

Po uporabi stiskanja slike se je velikost dokumenta zmanjšala na vsega 42 KB, kar pomeni, da se velikost manjša za več kot petkrat.

V kolikor vaš dokument vsebuje večje število slik, bodo prihranki lahko še precej večji.

 
 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!