Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Oktober je bil 332. zapovrstvjo topel mesec

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Ste stari 27 let ali mlajši? Potem še niste nikoli doživeli meseca, ki bi bil hladnejši od povprečja.
 
Po podatkih ameriške agencije za oceane in atmosfero, je bila povprečna oktobrska temperatura na kopnem in nad oceani 14.63 stopinj Celzija. To je za 0.63 stopinje Celzija nad povprečjem 20. stoletja in predstavlja med drugim peti najtoplejši oktober od leta 2008. Ti podatki veljajo za celoten planet in je vzorec precej bolj kompleksen, če se analize lotimo na lokalni ravni.

Na primer, povprečna oktobrska temperatura v Angliji je bila 1.3 stopinje celzija nižja pod povprečjem in so zabeležili najhladnejši oktober po letu 2003, na Škotskem pa so imeli najhladnejši oktober po letu 1910. Vendar pa se je globalno povprečje precej spremenilo zaradi drugih držav. Na Hrvaškem so na primer zabeležili 1.1 do 1.6 stopinje Celzija višje povprečne temperature kot med leti 1961 in 1990, v Moldaviji so bile še višje in sicer med 2.5 in 3.5 stopinje Celzija.
 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!