Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Bliskovito zapolnjevanje podatkov

  No, vsaj tako tej možnosti pravi Microsoft za najnovejšo različico Excela. In priznamo, da nam je všeč, saj je res bliskovita in uporabna.
 
 
1
 
 
Ustvarite podobno razpredelnico kot jaz.

Se pravi, vpišite e-poštne naslove v prvi stolpec.
 
 
2
 
 
Nato označite prvo celico v sosednjem stolpcu, ki predstavlja imena.
 
 
3
 
 
Prepišite ime iz e-poštnega naslova.
 
 
4
 
 
Potem pa v drugi celici ponovno začnite prepisovati in opazili boste, da vam Excel ponuja avtomatsko zapolnitev vseh ostalih celic spodaj (glej sliko).

Potrdite s tipko Enter, če jih želite zapolniti.
 
 
5
 
 
Sedaj označite še stolpec s priimki ...
 
 
6
 
 
... in ponovite postopek.

Uporabno ne?
 
 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!