Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Kopiranje vrednost celice brez formul

  Ko želite v Excelu kopirati rezultat v neko drugo celico, se v ciljni celici prikaže sporočilo o napaki neveljavnega sklica  Tej napaki se izognete tako, da v ciljne celice prilepite le vrednost celice in ne formul.
 
 
1
 
 

Odprite poljubno Excel razpredelnico, kjer se uporabljajo formule.

V mojem primeru se v celici C4 nahaja formula =SUM(C2:C3), ki prikazuje vsoto celic C2 in C3.

 
 
2
 
 

Če sedaj celico označite in na običajen način preko kopiranja prilepite vsebino celice v neko drugo celico, boste po vsej verjetnosti dobili izpisano napako o neveljavnem sklicu, ali pa celica ne bo vsebovala pravilne vrednosti.

Razlog za to je, da ste pri tem načinu prenesli celotno formulo.

 
 
3
 
 

Rešitev je enostavna in sicer je potrebno prilepiti samo vrednost celice, brez formul.

Kliknite na puščico pri ikoni Prilepi in izberite prvo ikono pri Prilepi vrednost.

 
 
4
 
 
 
 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!