Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Južna Amerika

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Južno Ameriko vsi poznamo, tokrat pa se lahko malo preverite, kako veliko pa veste o četrtem največjem kontinentu na svetu?
 
 
1
 
 
Katera država je največja v Južni Ameriki? 
 
2
 
 
V kateri državi se nahaja mesto z dobrimi 10 milijoni prebivalci, Rio de Janeiro? 
 
3
 
 
V skoraj vseh državah je uradni jezik španščina. Veste mogoče, v kateri pa govorijo portugalsko, ki po številu prebivalcev predstavlja tudi večino? 
 
4
 
 
Najvišja gora v Ameriki in na južni polobli ter najvišja gora poleg azijskih osemtisočakov. Nahaja se v Argentini, točneje v Andih?


 
 
5
 
 
Nekateri pravijo, da je najdaljša, drugi pravijo, da je druga najdaljša reka na svetu?


 
 
6
 
 
Koliko držav pa je je v Južni Ameriki? 
 
7
 
 
Z 29 milijoni prebivalcev je drugo največje mesto na svetu in sledi Tokiu z metropolitanskim okrožjem? 
 
8
 
 
V kateri državi pa se nahaja Izgubljeno mesto Inkov, Machu Picchu, ki se nahaja na nadmorski višini približno 2350 in je bilo predstavljeno svetu šele leta 1911? 
 
9
 
 
Približno koliko prebivalcev pa živi v Južni Ameriki? 
 
10
 
 
Kristusov kip, ki se nahaja 700 metrov visoko in v višino meri 30 metrov, je zelo priljubljena turistična točka v katerem mestu?
 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!