Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Prilagoditev Firefox-a

  V lekciji bom pokazal kako spremeniti pozicijo gumbov v Mozilla Firefox.
 
 
1
 
 

Odprite brskalnik Mozilla Firefox in kliknite gumb za menu.

 
 
2
 
 

Kliknite na napis po meri.

 
 
3
 
 

Program se bo prestavil v način urejevanja.

Skoraj vse elemente lahko povlečete v drug del brskalnika.

 
 
4
 
 

Jaz sem prestavil gumg domov, ker sem ga navajen na levi strani.

 
 
 
 
 
5
 
 

Premikate lahko tudi elemente iz drugih menijev.

 
 
6
 
 

V urejavalnem načinu se odpre meni elementov ki, niso prikazani in jih lahko povlecete v enega izmed drugih menijev.

Ali pa v ta meni skrijete element, ki ga ne portebujete.

 
 
7
 
 

Ko končate, kliknite exit costomize.

 
 
8
 
 

Brskalnik se bo vrnil v navaden način spremembe pa bodo ostale.

To je to. Upam, da vam je všeč.

 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
1.1.2023, 15:29
Pozdravljeni. Že kar nekaj let uporabljam Firefox na računalniku. Problem je na Mobitelu. Firefox sem iz Google play-a namestil, odprl brskalnik, nikakor pa mi ne uspe nastaviti Domače strani, na primer ko nekaj pogledam na internetu, in Kliknem na Domača stran, se pravi na tisto hišico spodaj levo, mi prikaže ozadje Firefoxa, ne pa recimo stran Google, z možnostjo iskanja iz Zvihkov ali spleta. Če ima kdo kakšen nasvet glede tega, bom hvaležen. Lep pozdrav
 
 
 
 
1.1.2023, 15:48
Prilagam slikice, upam da bo razvidno, kaj me muči. Lep pozdrav 
 
 
 
3.1.2023, 14:28
Na žalost trenutno to ni mogoče.

Se sicer nekaj dogaja v tej smeri, samo kdaj bo pa na voljo, pa je vprašanje.
https://github.com/mozilla-mobile/fenix/....

 
 
 
 
4.1.2023, 10:13
HVALA za odgovor. Mogoče pa se bo kaj uredilo. Bom pa še naprej na Mobitelu uporabljal Samsung Internet, na prenosniku pa Firefox.

Imam pa še eno težavo. Problem je sledeč kot je videti na slikah.

Če po vklopu prenosnika začnem s " sledilno ploščico ", je vse normalno, ko pa začnem z Miško, pa je konec. Vse sem probal, tudi na servis sem nesel, kjer ni našel napake, a težave so še kar. Na Servisu mi je rekel, da Miška nebi mogla vplivati na takšen primer. Nisem pa teh mojih Mišk takrat nesel s sabo.

Imam Miško s kabelskim povezavo, in drugo ki je na baterije, in ima en priklop z USB komadom v prenosnik. Po toliko letih dela z Miško se mi je zdaj težko učit delat s to sledilno - drsno ploščico.

Mogoče pa je kakšen enostaven postopek za rešitev problema. Prenosnik mi je dolgo časa delal brez problema z Miškami, ki jih imam. Potem pa kar naenkrat težave.

HVALA. Lep pozdrav. spremenjeno: podtalje (4.1.2023, 10:23)
 
 
 
 
4.1.2023, 10:18

Sem hotel poslati tudi video, pa ne gre. Je velik 13 MB.
 
 
 
 
4.1.2023, 10:32
Samo da povzamem, če prav razumem problem.

Torej če uporabljaš sledilno ploščico, vse normalno deluje. Ko pa se priklopi miška, pa računalnik zmrzne oz. pokaže slike, kot je v prejšnji objavi.

In problem se pojavi če priklopiš miško s kablom in pa tudi, če uporabiš brezžično miško.

Če to zgoraj opisano drži, potem gre za res čuden problem in do danes še nisem slišal za kaj podobnega.

Sam bi najprej preveril, da je vse OK z USB vhodom za miško. Ali se isto zgodi tudi če se miška priklopi na kakšen drug USB vhod?
 
 
 
 
4.1.2023, 10:56

Priklopil sem direkt na računalnik, v USB vhod, enkrat tisto s kabelskim priključkom, drugič pa drugo, ki je na baterije, in sesamo en manjši komad vstavi v USB vhod. Imam tudi sistem za priključitev več naprav na enem mestu. Tudi tukaj mi dela enako. Ko prižgem prenosnik, če mi takoj ne zatemni, potegnem po sledilni ploščici, in kazalec miške se premika kot je treba. Ko primem za miško, in nardim premik kazalca, mi skoraj vedno zatemni ekran, in se delajo črte. Prenosnik ugasnem, ponovno prižgem, in mi nekaj časa dela normalno z miško, enno ali drugo, ko ba spet kaj kliknem, pa ekran začne utripat. Priklopim včasih USB Ključ, ali Zunanji trdi disk, in nikoli ni kakšnega zatikanja, ne direkt preko računalnika, ne preko tega večpolnega priključka za USB. Prejšnji prenosnik sem imel 12 let, tudi HP, nikoli nobenega problema nisem imel. Pa saj s tem tudi ne, do pred kakšnih dveh mesecev. Res se nekaj čudnega dogaja. HVALA da si si vzel čas, in odgovoril. Lep pozdrav

 
 
 
 
4.1.2023, 10:58

Prilagam še podatke o prenosniku, in operacijskem sistemu 
 
 
 
4.1.2023, 16:08

 
 
 
 
4.1.2023, 16:32
Res gre za precej neobičajen problem, tako da je težko reči, kaj točno je narobe.

Še posebej se mi zdi problematično, ker gre glede na specifikacije za relativno nov prenosnik, tako da se kaj takega res ne bi smelo dogajati.

Če je računalnik slučajno še v garanciji, bi ga vsekakor nesel na servis, skupaj z miško ter točnim opisom, problema, da bodo tam lahko dejansko ponovili problem.

Drugače pa bi bilo potrebno najprej ugotoviti, ali gre za problem s strojno opremo ali je težava samo v Windows.

Ena opcija je, da se za test zažene kakšen Linux sistem iz USB ključka in se tam preveri, ali se problem še vedno tam dogaja. Druga opcija je tudi, da se ponovno naloži Windows sistem, če bi mogoče to pomagalo.

Drugače pa glede na slike obstaja tudi dokaj velika verjetnost, da je nekaj narobe s strojno opremo, sam pa sumim na grafično kartico. Tako da en korak bi tudi bil, da se zažene kakšen benchmark program, ki 100% obremeni grafično kartico, da vidiš, če to mogoče reproducira problem.

Skratka lahko se naredi nekaj testov, da bi se malo bolj točno določilo, kaj je težava, samo je pa tu potrebno nekaj tehničnega znanja.
 
 
 
 
4.1.2023, 18:30

Dober večer. HVALA za razlago. Na servisu mi je rekel, da so namestili neke Test programe, ga obremenjevali, dva dni so imeli prenosnik pri sebi, in ni pokazal nobenih težav. Računalnik ni več v garanciji, garancija je bila eno leto, se pravi, da je zdaj že eno leto brez. Bom še enkrat odnesel na servis, z obema miškama, pa naj še malo pregleda, kaj se bo pokazalo. HVALA LEPA za čas, ki si ga posvetil za ta moj problem. Lep pozdrav.
 
 
 
 
5.1.2023, 9:25
V takih primerih je drugače najbolje, da sam najdeš točen način, da problem lahko ponoviš in potem na servisu daš točna navodila, da to lahko naredijo še oni.

Ker če na servisu ne morejo ponoviti problema, potem težko kaj popravijo.

Upam da uspejo kaj popraviti, ker verjamem, da je to res moteče.
 
 
 
 
5.1.2023, 9:52

HVALA LEPA za nasvete in dobre želje. Vse dobro tudi jaz tebi želim. Lep pozdrav
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!