Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Shranite sliko zaslona na Android telefonu

  Android od verzije 4.0 naprej podpira zelo enostaven način, da trenutno sliko zaslona shranite kot sliko (ang. screenshot).
 
 
1
 
 

Sliko zaslona trenutno aktivne aplikacije naredite tako, da sočasno pritisnete tipko za zmanjšanje glasnosti in tipko za vklop telefona.

 

 

 
 
2
 
 

Prikazalo se bo novo obvestilo, da je slika zaslon zajeta.


Slika bo vidna tudi v pregledovalniku slik, kjer jo lahko posredujete naprej.

 
 
3
 
 

Telefoni se med seboj precej razlikujejo, zato je na nekaterih Samsung telefonih , ki imajo fizični gumb za domov, postopek malenkost drugačen.

Za izdelavo slike zaslona namesto tipke za vklop pritisnete kombinacijo tipk Vklop in tipke Domov.

 
 
4
 
 
 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
4.7.2014, 19:25
Dober trik,

fino bi bilo, če bi se objavilo več dobrih trikov

lp
 
 
 
 
12.1.2016, 9:49
vsa jajca se spomnijo na pametnih telefonih ampak da bi bilo delanje slik zaslonov bolj enostavno in iz prve pa ne.

Jaz vsakič naprej zmanjšam zvok (ponesreči), minimiziram vsebine na ekranu in tako v tretjo mi pa mogoče uspe narediti sliko zaslona. To zadevo namreč več čas uporabljam, ker si delam slike zaslonov namesto opomnikov.

Imel sem tudi razne android programe za to zadevo pa je še slabše...
 
 
 
 
12.1.2016, 11:04
Važno je, da pritisneš tipki ob istem času, ker če prej pritisneš tipko za glasnost ne deluje, je pa možno tudi, da ima tvoj telefon drugačno bljižnico in zato omenjena ne deluje.
 
 
 
 
13.1.2016, 13:42
deluje, deluje, samo ne smeš meti debelih mesarskih prstov, moraš ujeti v tisočinko sekunde in bohnedaj da še kaj nagneš gsm ali kaj podobnega. večino časa mi uspe, kakšna kletvica je pa zraven, skoraj vsakič
 
 
 
 
13.1.2016, 15:28
Meni večinoma uspe, tako da je gotovo tudi od vsakega telefona posebej odvisno kako natančen moraš biti.
 
 
 
 
12.1.2017, 9:03
Prebiram o težavah kako narediti Sliko oz. Print screen Zaslona. Lahko napišem za Galaxy S5, in S7 iz lastnih izkušenj. Ko imaš določeno Sliko, ali kar bi rad "shranil" kot Sliko, ali Posnetek zaslona, gledaš v ekran, in z desno roko potegneš preko ekrana od desne proti levi, s tem da se rahlo dotikaš Ekrana, in ko zaslišiš Zvok fotoaparata, je postopek končan. Slika se "naloži" v galerijo, v mapo Screenshots. L. P
 
 
 
 
12.1.2017, 17:30
LG Stylus G4 ima zaklep, ki je prikazan na koraku 1.
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!