Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Odstranjevanje podvojenih zapisov

  Pri urejanju daljših seznamov v Excelu se pogosto srečujemo s podvojenimi zapisi, ki nam otežujejo delo, zato se bomo naučili, kako jih odstranimo.
 
 
1
 
 

Najprej označite poljubno celico v tabeli ali na seznamu.

 
 
2
 
 

Najprej odprite zaviehk Podatki.


V njem izberite možnost Odstrani dvojnike.

 
 
3
 
 

V pogovornem oknu označimo tiste stolpce, po katerih bomo iskali ujemanje podatkov.

Potrdimo s klikom na gumb V redu.

 
 
4
 
 

V pogovornem oknu bo prikazano obvestilo o številu najdenih dvojnikov. Potrdimo z klikom na gumb V redu (OK) in zaključimo brisanje dvojnikov.

In Excel nam je avtomatsko izbrisal vse podvojene zapise.

 
 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!