Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Ponastavi Android telefon na tovarniške nastavitve

  Če imate težave z Android telefonom, potem lahko vzpostavite začetno stanje telefona tako, da ga povrnete na tovarniške nastavitve.
 
 
1
 
 

Če se vaš telefon obnaša nepredvidljivo oz. je začel delovati počasi, potem ga lahko povrnete v stanje, kot je bil ob nakupu in sicer tako, da ga nastavite nazaj na tovarniške nastavitve.

Na vašem Android telefonu izberite Nastavitve.

Če imate telefon zaklenjen in ne morete odpreti Nastavitev, pa si oglejte alternativni način v korakih 7 in 8 te lekcije.

 
 
2
 
 

Izberite možnost Varnostna kopija in povrnitev na tovarniške nastavitve.

 
 
3
 
 

S povrnitvijo na tovarniške nastavitve boste zbrisali vse podatke na telefonu, zato si pred tem shranite pomembne podatke.

Kontakti in elektronska pošta so običajno že sinhronizirani z Google strežniki, zato kopiranje ponavadi ni potrebno, saj se bodo po povrnitvi na tovarniške nastavitve avtomatsko sinhronizirali nazaj.

Izjema tukaj so SMS sporočila, za njihovo kopiranje pa priporočam aplikacijo SMS backup & restore.

Ne pozabite pa shraniti ostale podatke, kot so npr. slike.

 
 
4
 
 

Če želite res vse vrniti v prvotno stanje, potem je priporočljivo, da izberete tudi možnost Izbriši SD kartico.

Pripročam, da si pred tem na svoj računalnik shranite kar celotno kopijo SD kartice.

 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
6
 
 

Prikaže se še dodatno obvestilo, da omenjenega dejanja ne bo mogoče razveljaviti.

Pritisnite Izbriši vse.


Telefon se bo po tem postopku ponovno zagnal in telefon bo povrnjen v začetno stanje.

Postopek povrnitve je s tem končan. V naslednjih dveh korakih pa lahko najdete še en način za povrnitev telefona v začetno stanje.

 
 
7
 
 

V kolikor je telefon zaklenjen oz. nimate dostopa do Nastavitev na telefonu, potem lahko telefon povrnete na tovarniške nastavitve preko povrnitvenega načina (ang. recovery mode).


Najprej ugasnite telefon.

Nato držite hkrati pritisnjene tipke Vol- (zmanjšanje glasnosti), Power (tipka za vklop) in Home (gumb Domov), v kolikor ta obstaja.

Nekateri telefoni imajo nekoliko drugačno kombinacijo za vstop v povrnitveni način. Če je ne veste, lahko odgovor dobite na forumu.

 
 
8
 
 

Odprl se bo meni, v katerem izberete možnost wipe data/factory reset.

Ko je postopek izbrisa končan, izberite možnost reboot system now, da ponovno zaženete telefon.

S tem boste zbrisali vse uporabniške podatke in nastavitve in telefon bo ponovnem zagonu v začetnem stanju.

 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
4.5.2015, 8:58
Za zadnji del lekcije na servisu ponavadi zaračunajo...vsaj za moj telefon so hoteli 10€, ampak sem ga na srečo lahko obnovil sam
 
 
 
 
4.5.2015, 16:43
PTA, ljudje morajo od nečesa živeti
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!