Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Robovi v Microsoft Word

  Pokazal vam bom, kako se lahko nastavi manjši razmak med listom in besedilom v priljubljenem urejevalniku besedila.
 
 
1
 
 
 
 
2
 
 
 
 
3
 
 
 
 
4
 
 

... in izberite Ozko.

Če želite ponastaviti nastavitev na privzeto, izberite Navadno.

 
 
 
 
 
5
 
 

Rob je postal manjši.

 
 
6
 
 

Sedaj bomo rob prilagodili.

Kliknite na Robovi in izberite Prilagojeni robovi ...

 
 
7
 
 

V novem oknu v polju Robovi nastavite Zgoraj in Levo na željeno razdaljo.

Jaz sem nastavil 0,2 cm.

 
 
8
 
 

Prav tako nastavite rob na dnu in desni strani.

Kliknite na gumb V redu.

 
 
9
 
 

Microsoft Word vas bo opozoril, da je en ali več robov nastavljenih izven natisljivega področja strani.

Kliknite na gumb Prezri.

 
 
10
 
 
 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
12.10.2015, 15:05
Pozdravljeni. Imam težavo z robom. V Wordu2013 sem naredil diplomo. V glavo kateri sem robove dal na 0,0 mm sem vstavil sliko, ki ima preliv iz rumene na belo v višini cca 3 cm. Zadeva je čisto v redu, vse lepo zgleda, slika je od roba do roba tako zgoraj, kot na levi in desni strani. Vendar, ko dam predogled tiska, je zgoraj, na levi in desni strani cca 5 mm belega robu. Tudi, ko sem shranil dokument v .pdf, mi ta pokaže vedno brez robu, ko pa natisnem dokument, je pa kot v predogledu v Wordu. Bel rob, zgoraj, desno in levo. Sam bi rad, da je rumen preliv točno do omenjenih robov, brez belih robov. Ali je to možn natisniti?
Hvala lepa za odgovor.
Lep pozdrav. 
 
 
 
12.10.2015, 15:09
Še to. V Prilagojenih robovih, sem dal vse na 0,0 cm, tako v robovih, kot na listu Postavitev.
 
 
 
 
12.10.2015, 18:43
Mogoče tvoj tiskalnik ne omogoča tiskanja čisto do robu, kateri tiskalnik pa uporabljaš?
 
 
 
 
12.10.2015, 20:24
Hvala za odgovor. Nisem uporabil svojega tiskalnika, ampak sem dal natisniti v fotokopirnico, na profi tiskalnik.
Zadevo smo rešili. Ker je slika v glavi, glava pa nima nič robov, je bilo treba 2x klikniti na glavo, nato 2x na sliko, da so se odprle nastavitve za sliko. V meniju izbrati Velikost in položaj slike, nato Oblivanje z besedilom, tukaj se pa označi Za besedilom. In slika se razlije od roba do roba, kar je videti tudi na Pogledu tiskanja, kot kaže prva slika (zgornja) in se tako tudi natisne.
 
 
 
 
21.5.2017, 22:28
Pozdravljeni,

imam težavo glede zrcaljenja robov od sredine dokumenta in sicer, zaradi obojestanskega tiska moram od sredine dokumenta uporabiti funkcijo ''zrcaljenje robov'', kjub temu, da imam narejene odseke mi zrcali robove po celotnem dokumentu. Mogoče kakšen nasvet kaj delam narobe? Preizkusila sem že vse kar je možno vendar neuspešno. Hvala.
 
 
 
 
21.5.2017, 22:48
Sam sem poskusil, da sem dodal nov odsek, se postavil na stran na novem odseku ter odprl nastavitev strani ter izbral zrcaljenje in mi je pravilno upoštevalo samo za ta odsek.

Tako da kaj točno je narobe, je težko reči, ker bi to moralo delati.

Katera verzija Word pa se uporablja?


spremenjeno: podtalje (21.5.2017, 22:48)
 
 
 
 
22.5.2017, 9:46
Word 2013
Ali je mogoče težava ker imam najprej vse robove 3 cm narejen odsek, potem 5 strani robove zgoraj 2 spodaj 2 levo 3 in desno 2 (brez zrcaljenja) in potem ponovno odsek ter enake robove plus zrcaljenje (ampak mi potem tudi za zgornje naredi zrcaljenje). Mogoče preveč kriterijev?
 
 
 
 
22.5.2017, 13:08
To ne bi smelo vplivati na to, tako da problem je verjetno drugje.

Lahko pa poskusiš narediti en nov dokument ter poskusiš tam samo nastaviti različno zrcaljenje za različne odseke, da vidiš, kako se obnaša.
 
 
 
 
16.9.2018, 21:16
Pozdravljeni,
Prosila bi za pomoč pri urejanju robov v Word 2013. Trenutno imam urejene zrcalne robove s spodnjim robom 2,5cm (kot je zahtevano v navodilih za naloge na faksu), na dnu (v nogi) imam tudi oštevilčene strani. Zahteva faksa je, da je od roba papirja do besedila vsaj 2,5 cm, kjer je kot besedilo očitno mišljeno številka strani. Kako lahko uredim, da bo od roba papirja do številke strani v nogi 2,5 cm? Kako naj potem zamaknem besedilo? Hvala in lp
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!