Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Svetovna populacija

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Svetovna populacija označuje število ljudi, ki živijo na Zemlji. Preverite, kako dobro poznate trenutno stanje človeške populacije ter gibanje števila ljudi v preteklosti.
 
 
1
 
 
Na Zemlji živi približno koliko ljudi?
 
 
2
 
 
Leta 10.000 p.n.š. je bilo na svetu koliko ljudi?
 
 
3
 
 
Katerega leta naj bi človeštvo doseglo prvo milijardo?
 
 
4
 
 
Leta 1987 je človeštvo doseglo 5 milijard. Koliko let je bilo potrebnih, da se je populacija povečala za dodatno milijardo.
 
 
5
 
 
Država z največ prebivalci je Kitajska. Koliko znaša njena populacija?
 
 
6
 
 
Ob ustanovitvi dinastije Ming leta 1368 je populacija Kitajske znašala?
 
 
7
 
 
Trenutno se na leto rodi približno koliko ljudi?
 
 
8
 
 
Črna kuga v 14. stoletju je ubila med 75 in 200 milijonov ljudi. Kakšen je procent Evropske populacije, ki ga je pomorila ta bolezen?
 
 
9
 
 
Povprečna življenjska doba znaša približno?
 
 
10
 
 
Po ocenah naj bi število vseh ljudi, ki so kadarkoli živeli, znašalo
 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!