Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Windows 10 brezplačni antivirusni program

  Windows 10 že privzeto ponuja zaščito pred virusi, saj vsebuje antitivirusni program Windows Defender. Tokrat bomo spoznali, kako računalnik pregledamo za virusi.
 
 
1
 
 

Windows Defender je antivirusni program, ki je privzeto nameščen v okolju Windows 10, tako da za običano uporabo ni potrebno nameščati dodatnih protivirusnih rešitev.


Zaženemo ga tako, da kliknemo gumb Start in vpišemo windows defender.


 
 
2
 
 

Med najdenimi rezultati kliknemo Windows Defender.

 
 
3
 
 

Odprl se bo vmesnik programa, kjer bo izpisano, ali je antivirusni program vklopljen ter ali je posodobljen.

Program vseskozi teče v ozadju in v realnem času preverja okuženost računalnika.

Kljub temu pa je priporočljivo, da občasno sami zaženete pregled računalnika.

 
 
4
 
 

Tako na desni strani najdete možnost, da pregledate računalnik, ali je okužen s kakšnim virusom.

Če želite temeljit protivirusni pregled, označite možnost Popolno, za preventivno pregledovanje pa je običajno dovolj že Hitro pregledovanje.


Kliknite na gumb Preglej zdaj, da pričnete s pregledovanjem.

 

 
 
5
 
 

Začel se bo pregled računalnika.

Proces iskanja virusov je kar zamuden, tako da to lahko traja kar nekaj časa.

 

 
 
6
 
 

Ko bo pregledovanje za virusi končano, bo prikazano obvestilo, ali je program našel kaj virusov ter tudi ponudil njihovo odstranitev.


Za konec bi samo še dodal, da lahko na Windows 10 namestite tudi kakšen drug antivirusni program. V tem primeru se bo vgrajeni antivirusni program Windows Defender avtomatsko izklopil.


 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
5.3.2016, 10:52
Imate kakšno pojasnilo, zakaj se mi to pojavlja?

 
 
 
 
5.3.2016, 12:21
Gotovo je na računalniku naložen nek drug antivirusni program, sam uporabljam Avast in se mi pojavi enako okno. Uporaba Windows Defenderja tako ni potrebna, glede na to, da za varnost skrbi drug program.
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!