Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Ustvarite panoramsko fotografijo

 
 
17.7.2011, 0:00

V lekciji vam bom pokazal, kako od začetka do konca ustvariti panoramo. Videli boste, kako se lotiti fotografiranja, spoznali kakšen trik, ki ga uporabljajo profesionalci in kako fotografije združiti v celoto.

Povezava do vsebine
 
 
 
17.7.2011, 22:45
Noben še ni komentiral, pa bom kar jaz začel.

Zelo lepo narejena lekcija. Prikazuje vse korake od začetne do končne točke, prav tako pa vmes opozarja na napake in ponuja dodatne informacije, ki so lahko marsikomu v korist. Take lekcije morajo biti za zgled in se je treba tudi njih zgledovati.

Nikoli recimo tudi nisem pomislil, da bi slikal v portretnem načinu zaradi zmanjšanja popačenosti robov. Drugače pa se da dobiti tudi poseben nastavek, ki je namenjen stojalom in slikanju panoram. Ta nastavek poskrbi, da se glava vrti okoli navidezne sredine znotraj objektiva. Samo tako lahko ustvarimo tisti res pravi profesionalni panoramski posnetek.
 
 
 
12.4.2017, 14:49
Koliko slik pa je potrebno v pokončnem načinu za normalno panoramo?

 
 
 
25.4.2017, 14:58
Po želji, včasih lahko nekaj naredimo že z zgolj dvema posnetkoma, odvisno kakšen kot želimo zajeti. Po navadi pa bo potrebno narediti nekje okrog 8 fotografij.
 
 
 
3.5.2017, 12:29
okej, hvala
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!