Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Zanimivosti

Fizika: Koliko časa se ohrani odtis stopala na Luni?

 
 
16.11.2011, 15:57
Pozdravljeni.

Zanima me, koliko časa se ohrani odtis(stopala, roke, ...) na luni. Ta podatek bi potreboval za seminarsko nalogo za fiziko.changed: NikMan (24.11.2012, 10:08)
 
 
 
16.11.2011, 16:54
Ker Luna nima atmosfere in posledično nima vetra in tekoče vode, bodo ti odtisi ostali zelo, zelo dolgo, skorajda v nedogled.

Tako lahko brez problema še danes najdemo odtise prvega pristanka na Luni.

Edini dejavnik, ki vpliva na erozijo Lune so mikrometeoriti, ki padajo na Luno, vendar pa je to precej redek pojav.

Tako da se ocenjuje, da bi recimo odtisi prvega pristanka na Luni izginili nekje v 10 do 100 milijonih letih.
 
 
 
3.12.2011, 11:28
hvala, točno to sem rabil.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!