Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Pohitrite delovanje računalnika z ReadyBoost

 
 
22.2.2012, 0:00

Če računalnik prične delovati počasi in mu zmanjkuje RAM pomnilnika, ga lahko na enostaven način pohitrite z uporabo bliskovitega pomnilnika do skupno kar 256 GB.

Povezava do vsebine
 
 
 
22.2.2012, 8:43
Obstaja kje kakšna primerjava, za koliko se delovanje sistema pohitri?
 
 
 
22.2.2012, 13:34
Tukaj imaš nekaj testov:
http://www.anandtech.com/show/2163/6

Treba pa je vedeti, da je pohitritev zelo odvisna od količine pomnilnika v sistemu, hitrost USB ključka in hitrosti obstoječega diska.

Kot rečeno, se bo pohitritev najbolj poznala pri računalnikih z manjšo količino pomnilnika, pri bolj zmogljivih računalnikih pa pohitritve sploh ne bo.
 
 
 
28.2.2012, 7:18
Hvala
 
 
 
11.2.2013, 21:12
A je kaj takega na voljo tudi za Ubuntu?
 
 
 
6.3.2018, 14:10
Pozdravljeni
Poskušal sem dodati USB-8GB. Windows mi dopusti za uporabo Ready boost 4GB. Res pohitri.Pa sem dodal še dva USB po 16GB in je še boljše. Nikoli pa ne morem nastaviti več GB za RB, saj Windows na vsakem ključu dovoli le 4GB-tudi na 16MB-ključu. Naročil sem še en ključ za 32GB, da vidim če velja tudi za močnejše ključe. Imam pa starejšo strojno opremo.(RAM 6GB). Bom sporočil.Lahko je tako le pri mojem rač..Po tem takem, bi rabil 64 USB-jev, da bi povsem dogradil dopustno mejo 256GB. Prave orglice.Vendar pa tudi piše, da za to namestitev lahko uporabiš max 8 naprav. Kaj zlomka je to? Če je kdo to poiskušal, naj malo napiše.
 
 
 
7.3.2018, 13:38
Problem imaš, ker imaš USB ključek formatiran kot FAT32. Ta datotečni sistem ima omejitev največje velikosti datoteke 4GB, zato ne moreš rezervirati več prostora.

Sformatiraj USB ključek kot NTFS datotečni sistem in boš lahko nastavil tudi več kot 4GB.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!