Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Uporaba konoplje dokazano znižuje IQ

 
 
28.7.2014, 19:04
Otroci spat pejte, pa se potrudte za boljši jutri
 
 
 
28.7.2014, 20:17
Jas pravim da se je z omejenimi ljudmi brezveze trudit. Pač naj se vsak briga za sebe pa bo mir.
 
 
 
28.7.2014, 20:20
Strinjam se z legalizacija oz. nimam nič proti njej, saj mislim, da si ljudje samo želimo imeti tisto kar je prepovedano, tako kot otroci. Čez 5-10 let po legalizaciji bi bila uporaba konoplje verjetno znormalizirana.
Vseeno pa sta tvoja razloga, Toma1992 malo smešna . Glede nespečnosti bi ti lahko pomagalo tudi 100 drugih stvari, recimo skodelica toplega kakava (no, razen če se pri tem motim in imaš prave težave nespečnosti in vzroki za nespečnost niso stres itd. V tem primeri se ti opravičujem). Drugi razlog pa tudi nevem no...predvidevam, da si suh in bi zato rabil več mase? S tem, da bi več jedel bi pridobival le maščobo. Priporočal bi ti fitnes, ampak bi pri tem moral zaužiti veliko več hrane, predvsem beljakovin. Če ti je pa všeč zvečer enega skaditi, pa kar, go ahead...potem pa ko si spet lačen, pa imaš pripravljeno skuto+med ali kaj podobnega. Ker ko si zadet in lačen...ne me j*bat da se ti da pripravljati kakšen zdrav obrok, recimo riž+piščanec? Zlekneš se na kavč, vrečka čipsa in gotiva
Uh kam sem zašel, pardon :D
 
 
 
28.7.2014, 22:19
Ljudje se zelo razlikujemo v mnenjih glede trave, ampak butasti so nekateri, ki nocejo sprejeti resnice, se posebej ce trave niso nikoli kadili in pametujejo naprej po svoje.

Kadil sem jo 2 leti skoraj vsak dan, na zacetku me je samo zanimalo kaksen je obcutek, ampak potem smo kadili samo iz dolgcasa.

In cista razlika je kaditi skunk oz domacico, ker te skunk zabije v glavo da se pocutis totalno butastega, in zaradi njega sem ze imel bad tripe, lahko te prime tudi panika za brezveze itd., medtem ko te domacica totalno skulira. Cel svet je lep, nimas skrbi, hrana je najbolj okusna, in najpomembnejse - v glavi imas miljon idej. Ko sem kadil domacico sem se spomnil tudi zelo zelo veliko stvari iz otrostva, da skoraj nisem mogel verjeti, tako da je domacica super stvar.

Kar se tice odvisnosti: Odlocitev je tvoja. Ce se forsiras in kadis za brezveze z vsakim, ki pride mimo, potem bos itak odvisen. Veliko prijateljev je postalo takih da jih nic v zivljenju ne zanima, solo so totalno odpisali, postali so kreteni itd.

Tudi jaz sem jo kadil vsak dan, ampak sem se za novo leto odlocil, da bom nehal. In pavziral sem do maja, nato sem si prizgal enega, ko sem bil utrujen.

Verjemite mi, da v teh 5 mesecih pavze NITI ENKRAT nisem pomislil na to, da bi si ga prizgal, niti nisem cutil potrebe po tem. Enostavno si reces, da ne bos vec in se lahko 100000% tega drzis, razen ce si nikotinski odvisnik, ti pac ciki manjkajo, ampak trava ne.

Vse ima svoje pluse in minuse in tako je tudi pri travi, in jaz menim da ima trava vec plusov kot minusov, zato jo vlade po celem svetu prepovedujejo, ker dobro vejo, da je konoplja zelo uporabna stvar in ne samo za zadevanje kot temu pravimo.

Lep vecer vsem.
 
 
 
28.7.2014, 23:10
NikMan - Strinjam se s tem, da ti vsakodnevno kajenje poslabša nekatere spretnosti, lahko pa to pripišemo vsaki drugi substanci, saj je treba karkoli pač jemlješ, jemat s pametjo in naj se še kako hecno sliši.
Z nervozo pa se nebi strinjal, nervozen si lahko samo od kakšnih cigaretov in trdih drog, zaradi trave sigurno ne (ko je ne kadiš).

Tux - Boljše nebi mogel napisati. Tudi jaz delam dolge pavze in ko se odločim, da nekaj časa ne bom kadil pač ne kadim.

jakobho - Tebi skoraj nebi rad kaj preveč odpisoval, ker menim, da takšni ljudje ne boste nikoli spremenili mnenja dokler ne probate sami. Probali pa itak ne boste verjetno, ker se bojite nečesa, česar sploh ni ampak vam samo drugi natvezijo v glavo. Zato brez veze še kaj naprej razlagat. Mislim zakaj tebe briga tud če si prepričan, da trava tako zelo škodi, zakaj te tolk briga kaj drugi počnejo, drugi lahko počnejo kar želijo in tebe v bistvu to nič ne sme brigat. Drugo je če tebi kdo škodi zaradi kakšne zlorabe hujših substanc, ampak mislim, da imaš res premalo znanja v tej temi, ker mečeš trde droge in travo v enak koš.

gapec10 - Imel sem problem z ritmom spanja in zbujanja, in trava mi je pri tem pomagala zelo, kakšen kakav mi verjetno nebi pomagal pri temu.
Drugače pa ja, bil sem presuh (nisem več) in tudi v fitnes sem hodil, da sem pridobil nekaj mase. Ko sem prišel iz fitnesa sem za sprostitev telesa pokadil en joint in sem postal lačen tako, da sem lahko pojedel nekaj obrokov več. In ja, lahko ti povem, da imam s kuhinjo nekaj izkušenj in da se večkrat zgodi, da si skuham kaj(in družini) okusnega, zdravega in lepega na pogled, kot kaj na hitro tudi ko sem "zadet".


spremenjeno: toma992 (29.7.2014, 0:49)
 
 
 
29.7.2014, 8:16
Tux +1
 
 
 
30.7.2014, 11:10
toma992 Kdo je rekel, da nisem poizkusil?
in mislim, da ni nič narobe, če podam svoje mnenje.
Kot ti lahko poveš da je marihuana dobra, ki si profesionalec na tem področju, lahko tudi jaz povem, da je slaba, ki sem po tvoje amater in neizkušen pametnjakovič.
Ker seveda ne obstaja uradnih dokazov zato da je škodljiva in tega sploh ne pišemo pod temo da marihuana dokazano znižuje IQ...
 
 
 
30.7.2014, 23:44
jakobho, pocasi ze pises neumnosti.

Po mojem mnenju marihuana ne znizuje IQ-ja (ampak cisto mozno, da ga - ne verjetmite vsem "raziskavam"), ti pa stoprocentno unici predvsem kratkorocni spomin, ampak ce naredis pavzo se ti ta spomin hitro vrne nazaj - preverjeno.

Dokler necesa ne poskusite, ne boste vedeli. Enim pase, drugim ne, zato ne spreminjajte mnenja drugim na podlagi svojih izkusenj.

Lp.
 
 
 
31.7.2014, 9:09
Tukaj piše da znižuje IQ par dni nazaj pa sem nekje prebral da so raziskave pokazale da ne vpliva na tvoj IQ xD.
 
 
 
31.7.2014, 16:15
Definitivno se ti izboljša neki nivo in način razmišljanja.
 
 
 
5.4.2016, 9:59
Mogoče bi potem dobro bilo take stvari učiti v šolah. Na tak način ne bi preprečevali ampak samo poučevali, da je pametneje kasneje.

Vseeno sem za legalizacijo!!
 
 
 
5.4.2016, 10:30
www.konoplja.net
 
 
 
5.4.2016, 22:04
Če se pravilno spominjam, sem nekje bral, da so konopljo prepovedali na začetku stoletja predvsem zaradi tega ker je bila resen konkurent nafti.

Sam lahko tudi potrdim slabši spomin in koncentracijo ravno zaradi uporabe.
Pri nekaterih kolegih, dolgoletnih kadilcih pa sem opazil apatijo.
 
 
 
6.4.2016, 12:40
Jaz se tega več ne grem. Kot je napisal urosk, dejansko se opazi apatija in slabša koncentracija. Pri dolgoletnih kadilcih...
 
 
 
7.4.2016, 15:02
@znalko veš je treba napisat kaj se smatra pod dolgoletne kadilce. Ni enako če kadiš vsak dan al pa enkrat na mesec...
 
 
 
18.3.2021, 18:36
Še mojih nekaj centov k boljšemu poznavanju konoplje. Za začetek moramo vedno ločevati med mladostniškimi možgani in tisti od starejših. Mladostniki se tretirajo vse tja do 25 let. Do takrat se možgani razvijajo, bolj kot gremo bližje k 25 letu, manj dovzetni so za razne psihične težave. To ne pomeni, da bodo vsi uporabniki, ki bodo redno v mladosti kadili konopljo imeli težave s psiho.

Nekaj tistih, ki imajo genetske predispozicije in katerim se morda prigodi še kak travmatičen dogodek pa se ne bo dobro pisalo. Konoplja je takrat sprožilec npr. depresije, bipolarne motnje in na žalost tudi neozdravljive in precej težje obvladljive shizofrenije. Nikoli se ne zgodi takoj. Pri nekaterih traja kajenje marihuane pol leta, pri drugih pa zver spi lahko še vrsto let, predenj pokaže zobe.

Potrebno je poudariti, da gre tu predsem za problem uporabe močne THC konoplje in ne tiste iz današnjih polic, ki večinoma vsebuje CBD. Ta je precej manj nevarna, a vseeno vsebuje nekaj malega THC, ki bi ob redni uporabi tiste najbolj občutljive primerke morda znal prav tako vržti iz stabilnega tira. O tem govoriti je še prerano, saj leta 2021 še ni dovolj takih primerov. Kateri najstnik pa bo kadil CBD konopljo? To je le za starejše hipsterje.

Pa da se vrnemo k bistvu in pustimo pri miru tiste, ki so postali popolnoma nefunkcionalni za nekaj časa, dokler ne obvladajo psihične bolezni. Ostali redni uživalci konoplje v najstniških letih lahko pričnejo ob kajenju doživljati paranojo in psihozo. Ampak to se povrne na stare tire, ko učinek poneha. Pojavljajo pa se težave s pozornostjo, spominom in učenjem, kar seveda zniža učno učinkovitost. Marihuahana je v tem pogledu zelo slaba in prav gotovo nobeden ne pozna rednega pohača, ki je odličnjak oz. ima svoje podjetje pri 16 letih.

Pojavi se tudi psihična odvisnost od konoplje, ki ni zanemarljiva. Težko je z bombončkom najstnika zvabiti stran od te razvade. Kaj hitro se razhudi in uniči našo vez, le da bi ohranil kajenje konoplje. Potem so tu še tveganja s prometnimi nesrečami, kjer kombinacija z alkoholom predstavlja pogost vzrok.

Mislim, da so to te glavne posledice. Nekoč sem na https://konopljazdravi.si/ zasledil dober članek o tem, a ga sedajle ne najdem.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!