Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Vsebina naložena na isti spletni strani

 
 
5.11.2012, 11:13
Zanima me kako bi se dalo narediti, da bi ob kliku na gumb, osvežil samo določeno vsebino na isti spletni strani , in ne nove strani. Da bi se zmanjšalo število .html strani.

changed: NikMan (5.11.2012, 12:18)
 
 
 
5.11.2012, 12:18
Najbolj staromodna varianta je z Frames ali iframe. Druga možnost je osveževanje z javascriptom (Ajax).
 
 
 
5.11.2012, 18:06
Ajax. Če uporabljaš jQuery knjižico, je zadeva zelo enostavna. Primer: v div#vsebina želiš naložiti vsebino iz novice.php:

$.get('novice.php',function(data){ $('#vsebina').html(data); });
 
 
 
5.11.2012, 22:23
Najlepša hvala za pomoč.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!