Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Pravo risanje in vektorska obdelava

 
 
21.4.2008, 13:02
Bom vprašal še enkrat, ker zgleda, da mi je moderator zbrisal mojo včerajšnjo temo.

A bi lahko kdo naredil vodič, kako res nekaj risat s Photoshopom, ne pa da samo gledamo vodič za efekte (filtre)? Ok, saj je to tudi to zelo v redu in vedno pogledam vse te vodiče, ampak kaj je Photoshop dober samo za urejat in dajat efekte slikam in fotografijam (glede na to, da se imenuje Photo-shop)?

Če kdo pozna kak program, ki je bolj uporaben za risat nekaj takega, kot je to: http://www122.popomundo.com/Common/graphics/Default/Illustrations/Teacher_1.jpg mi naj pove in da naziv programa. Hvala.
 
 
 
21.4.2008, 13:10
Photshop je res v osnovi namenjen obdelavi fotografij, čeprav ima tudi nekaj podpore za grafiko.

Lahko pa poizkusiš Adobe Ilustrator ali CorelDraw, ki sta že v osnovi namenjena delanju z grafiko.
 
 
 
21.4.2008, 17:28
oba programa sta dobra tako ilustrator, kot photoshop. Ilustrator je drugače samo za vektorsko grafiko, medtem ko je potoshop za restersko.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!