Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Menjava procesorja in rama

 
 
2.5.2014, 10:03
Kmalu dobim tale računalnik: http://www.laptop-shop.si/prenosniki-gig...., rad bi zamenjal ram na 8 Gb, katerega bi lahko kupil? Kaj pomeni Turbo na procesorju? Hvala vam za pomoč

spremenjeno: NikMan (3.5.2014, 9:38)
 
 
 
2.5.2014, 15:23
Predvidevam da ne potuješ veliko, in posledično ne vem zakaj si hočeš kupit laptopa z i5 procesorjem..? Če misliš da boš na tem igral igrce se krepko motiš. Za 800€, posebej sestavljen računalnik, del po del ti bo več koristi naredil kot pa tale laptop.

Drugače pa turbo na procesorju pomeni da se v tem načinu procesor navije do (tovarniško dovoljene) meje, v tem primeru 2,9 GhZ, po domače povedano, hitreje dela takrat ko rabiš. Seveda se ga da še bolj navit, ampak mora bit le ta odklenjen in matična plošča mora to podpirat.


spremenjeno: Mirko Krizan (2.5.2014, 15:26)
 
 
 
3.5.2014, 12:29
Vzemi še 4GB DDR3 RAM za notebook (SODIMM).

Izbereš lahko kateregakoli, saj bi vsi morali delati.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!