Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Access pomoč

 
 
9.4.2015, 17:40
Pozdravljeni!
V šoli smo za nalogo dobili, da v accessu izdelamo neko vajo, ki vsebuje tudi spustni seznam prikazan v priponki. Ker sem v accessu šele začetnik, bi prosil, če mi lahko nekdo razloži postopek izdelave spustnega seznama prikazanega na sliki.
Lp

 
 
 
10.4.2015, 11:27
Princip tega delovanja je, da se izbrana številka (ID) nahaja v neki drugi tabeli.

Če delaš običajno tabelo, potem tam kjer izbereš tip polja, lahko izbereš Lookup wizard (ne vem točno, kakšen je slovenski prevod) in potem izbereš tabelo in polje, v kateri želiš iskati.
Ko to narediš, bo dropdown avtomatsko deloval.

Če pa delaš obrazce, pa si oglej spodnji vodič:

spremenjeno: podtalje (10.4.2015, 11:27)
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!