Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

Nakazilo denarja v tujino

 
 
2.2.2016, 10:44
Pozdravljeni.
Katere podatke moram vse imeti, kadar hočem denar nakazat v tujino? Gre za plačilo.
Ime računa & banke, IBAN, BIC, referenčna številka in še kaj? Pa če ima kdo voljo, bi mi lahko na kratko po domače razložil te pojme?
Hvala.
 
 
 
3.2.2016, 13:27
Če je država del Evropske unije (oz. vključena v SEPA), potem je za plačilo dovolj IBAN in BIC.

IBAN je TRR računa, kamor misliš nakazati.
BIC (oz. SWIFT) pa je oznaka banke, kamor misliš nakazati.
 
 
 
6.2.2016, 10:29
Država je članica EU.
Sem pisal tudi mail na NKBM, pa so mi odpisali:"pri nakazilu v tujino potrebujete tudi točne podatke (naziv in naslov) prejemnika in banke."
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!