Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Aktivacija Windows in Office

 
 
28.5.2016, 12:03
Meni je tehnologija malo tuja, bi se želela pa kaj več sama naučiti, vsaj osnov. Ker sem se vedno "zanašala" na znanja drugih in mi je že malo nerodno, da v tem stoletju nekih osnov ne poznam.

Ker sem potrebovala informacijo, sem našla tale vaš link, ki mi je pomagal.
http://www.zmaga.com/content.php?id=1618

Vprašanje - kaj bi se zgodilo, če te aktivacije ne bi obnovila? Ker je delalo tudi brez tega.

Vprašanje še, ko odprem word, mi stalno skače ven ikona "Čarovnik za aktiviranje Microsoft Office s kodo napake ter opcijo spremembe Ključa. Sicer to dam na off, mi vse dela drugače, je pa moteče.

Hvala.


spremenjeno: NikMan (29.5.2016, 8:54)
 
 
 
28.5.2016, 23:57
Če aktivacije ne obnoviš, potem se bo pričelo prikazovati obvestilo, da Windows niso aktivirani. Če se ne motim, pa se za ozadje na Namizju nastavi črna barva. Drugače pa je računalnik tudi po izteku roka za aktivacijo še vedno uporaben.

Za Word pa težko na pamet rečem. Po vsej verjetnosti je problem z licenco za Word. Tu bi pomagala kakšna slika zaslona, kaj točno se prikaže.
 
 
 
29.5.2016, 0:17
Hvala za odgovor. Zanimalo me je v bistvu po sili razmer, tega črnega ozadja, in je potem vse vseeno delalo, v čem je point. Kaj se zgodi, če ni aktivacije, razen, da imaš "dodatno" delo.

Windows, hvala po nasvetu tega enostavnega, je zmagal.

Privat je možno vprašati? Za vsak slučaj. Hvala.
 
 
 
30.5.2016, 0:10
Privat je seveda možno vprašati.

V splošnem pa glede funkcionalnosti, so samo onemogočene nastavitve za nastavljanje ozadja, barv in podobnih zadev.

Druga stvar pa je, da se bodo sem ter tja prikazovala obvestila, da Windows ni aktiviran.

V vseh ostalih pogledih pa bo računalnik povsem normalno funkcioniral.

Razlog za to je, da Microsoft želi, da čim več ljudi uporablja Windows, saj bo marsikateri od takih uporabnikov potem tudi kupil licenco.

Je pa treba vedeti, da je tako početje nelegalno, tako da moje priporočilo je, da se kupi licenca, ali pa se mogoče omisli brezplačno alternativo Linux in LibreOffice.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!