Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Težave s hitrostjo interneta

 
 
29.1.2017, 12:03
Imam težave s hitrostjo interneta. Večkrat ni dostopa do interneta (Siol).
Po prijavi resetiramo modem, restirajo v centrali. Ker sem tečen prijavijo okvaro tehnikom,od njih dobim sporočilo, da je okvara odpravljena.
Speed test pa pokaže rezultate ing 260ms; Download 3,02; Upload 0,47.
En bolših rezultatov je bil ing 28ms; Download 6,58; Upload 0,83.
Izgube so velike, ker sem 5km oddaljen od centrale.
Zanima Ping,vem da je bolša nižja številka,ne vem kaj Ping določa,kaj merijo z njim.
Hvala za odgovore.
 
 
 
29.1.2017, 16:14
Po kmečko povedano, večji je ping, dlje časa ti bo odpiralo določeno spletno stran. Če recimo igraš kakšno igro multiplayer, in če bo ping previsok, ti bo seveda štekala igra saj bo prenašanje in nalaganje podatkov med teboj in serverjem počasno. Logično.
Ping pa preveriš tako, da klikneš na Start spodaj v orodni vrstici ter zaženeš oziroma odpreš CMD in napišeš recimo
ping www.google.si
Potem dobiš rezultat, kako hitro ti prenaša podatke s strani in nalaga. Manjši bo ping, hitreje bo lahko naložilo spletno stran, recimo...
Tvoj ping 260ms je zelo pod vprašajem. Normalno je ping nekje od 5 do 140 maximalno. Predlagam, da še enkrat preveriš na Siolu kaj bi lahko bilo narobe.
P.s. Pazi tudi na razdaljo med teboj in serverjem, večja je razdalja, večji bo ping. Na speedtestu opravi test na točki Ljubljana, Telekom Slovenije
Pred samim testom na speedtest.net, preveri, da ni povezava obremenjena. Če je še kdo razen tebe na istem modemu, preveri, da ne prenaša kakšne torrent datoteke recimo ali kaj podobnega, saj to zelo obremeni povezavo ter posledično poveča tudi ping.
Če sem kaj narobe zapisal, me naj kdo popravi.


spremenjeno: SnoXy (29.1.2017, 16:22)
 
 
 
29.1.2017, 16:35
SnoXy hvala za razlago.
Pozabil sem napisati, da vedno delam test na Telekomov server v Ljubljani, na modem pa je povezan računalnik in TV.
lp
 
 
 
29.1.2017, 19:38
Na kratko, ping pomeni, koliko časa potrebuje podatkovni paket, da pride od tvojega računalnika do strežnika in nato do tebe nazaj.

Razlog za opisano delovanje interneta je zagotovo tem, da si precej oddaljen od centrale.

Uporabna bo tudi spodnja lekcija:


Predvsem preveri zadnji korak, da se ti slučajno paketi ne izgubljajo, ker to precej vpliva na hitrost nalaganja strani.
 
 
 
30.1.2017, 8:03
Hvala podtalje, zelo koristna lekcija.
lp
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!