Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

[SITEMAP] Zemljevid spletnega mesta je v obliki HTML

 
 
9.2.2021, 12:24
Pozdravljeni!

Pred kratkim sem naredil Wordpress spletno stran, ampak je ne morem dodati v Googlov iskalnik. Piše, da je "Zemljevid spletnega mesta je v obliki HTML". Ne vem, kaj naj naredim.

Ko spletno stran poiščem z ukazom: curl https://ubuntu.rf.gd/sitemap_index.xml
dobim napako 403 (URL Forbidden) v obliki HTML strani.

Vsebina moje .htaccess datoteke je:
# BEGIN WordPress
# The directives (lines) between "BEGIN WordPress" and "END WordPress" are
# dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters.
# Any changes to the directives between these markers will be overwritten.

RewriteEngine On
RewriteRule .* - [E=HTTP_AUTHORIZATION:%{HTTP:Authorization}]
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]

# END WordPress


Uporabljam pa Yoast plugin, kateri mi je v preteklosti vedno dobro delal. Poskusil sem že izklopiti vse ostale vtičnike, pa še vedno ne dela. Zdaj mi že manjka idej.

Vljudno prosim za pomoč
 
 
 
9.2.2021, 18:07
Trenutno uporabljam brezplačni GoGetSSL certifikat. Ko odprem stran na URL povezavi, ni nobenih težav: https://ubuntu.rf.gd/sitemap_index.xml

So pa težave pri uporabi curl ukaza. Slika ukaza curl:

 
 
 
10.2.2021, 20:24
Google in ostali iskalniki si pri pregledovanju spletnih strani pomagajo z "Zemljevidi strani" (angl. sitemap). Pravilna pot do zemljevida strani na tvoji strani je:

https://ubuntu.rf.gd/sitemap.xml
 
 
 
10.2.2021, 23:34
Sem spremenil SEO ponudnika, trenutno uporabljam All in One SEO, zato tudi drug url. Še vedno je ista napaka pri Google Search Console.

 
 
 
10.2.2021, 23:37
Slika podrobnosti napake:

 
 
 
11.2.2021, 0:32
Aha, vidim, kje je problem. Uporabljaš brezplačno gostovanje. Kot vidiš na njihovi strani:

https://support.infinityfree.net/website....

je dostop do spletnih strani omogočen samo iz realnih brskalnikov, torej takšnih, ki recimo podpirajo Javascript. Prav zaradi tega lahko ti datoteko sitemap.xml normalno odpreš v svojem brskalniku, ne moreš pa do nje dostopati s curl-om, saj strežnik zazna, da ne dostopaš iz "realnega" brskalnika. Na enak način tudi zazna, da Googlovo orodje Search Console ne dostopa kot "realni" brskalnik, zato strežnik ne izpiše dejanske datoteke, ampak vrne HTML z opozorilom, da je možen dostop samo s pravim brskalnikom.

Kolikor sem na hitro pogledal, te njihove zaščite ni mogoče izklopiti. Ena možnost bi torej bila, da bi zemljevid mesta shranjeval na kakšno drugo lokacijo (nek drug strežnik oziroma storitev na spletu). Po drugi strani pa načeloma niti ni treba ničesar storiti, saj Google indeksira stran, tudi če zemljevid strani ni prisoten.

 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!