Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Nadgraditev ram-a na prenosniku hp pavilion dv4000

 
 
12.5.2021, 16:58
Živjo,
računalnik, ki ga trenutno uporabljam je zelo star (letnik 2001 ali 2002 nevem točno in ima nameščen dobri stari windows xp) in bi potreboval nadgraditev ram-a (s 512mb na 2gb). Nevem, katero kartico moram kupiti in kje se jo da dobiti. V priponki so dodatne informacije računalnika. Prosim za pomoč.
Lep pozdrav

 
 
 
13.5.2021, 0:38
Na strani so kot priponke možne samo slike, word dokumenti na žalost niso podprti.

Glede na starost računalnika pa bo po moje nadgradnja RAM-a kar težko izvedljiva. Ker 2GB pomnilnika je bila v tistih časih kar velika vrednost.
Če napišete specifikacije, pa vseeno lahko pogledam, kaj bi se dalo primernega dobiti.

Kakšen pa je namen nadgradnje, če smem vprašati, ker recimo precej boljši rabljen računalnik danes dobiš brezplačno.


spremenjeno: podtalje (13.5.2021, 0:38)
 
 
 
13.5.2021, 0:44
Sem šele sedaj v naslovu opazil, da gre za prenosnik HP pavilion dv4000.

Glede na specifikacije uporablja 2x 256MB SDRAM.

Teoretično se v tujini dobi SDRAM 1GB moduli za tam okoli 40€. Tako da dva modula + poštnina, pa si na cca. 90€.

Je pa tudi veliko vprašanje, če bi to delalo, ker mora tudi matična plošča podpirati to velikost.

Tako da moje osebno mnenje je, da se nadgradnja ne splača, saj za ta denar dobiš boljši rabljen prenosnik, ki že ima 2GB RAM-a.
 
 
 
13.5.2021, 5:57
Računalnik je natančeje hp pavilion dv4159ea in matična plošča podpira dve ram kartici z maksimalno zmogljivostjo do 2gb. Nadgraditi ga hočem za prostočasne dejavnosti, za urejanje slik na gimpu. Računalnika nočem zamenjati, ker ima spominsko vrednost.

spremenjeno: klc (13.5.2021, 17:41)
 
 
 
16.5.2021, 15:52
Potem kot rečeno, se da nadgraditi. Uradni RAM za ta prenosnik je: https://www.servers4less.com/memory/lapt....

Gre pa za DDR SDRAM PC2700. Je pa verjetno že malo težko tak RAM dobiti in je tudi cena temu primerna, poleg tega pa tudi ni 100%, da bo res deloval s tvojim prenosnikom, če ni original, ker včasih so bili računalniki precej bolj občutljivi glede RAM-a.

 
 
 
31.5.2021, 8:39
"Potem kot rečeno, se da nadgraditi. Uradni RAM za ta prenosnik je: https://www.servers4less.com/memory/lapt.... https://fivenightsatteddys.com

Gre pa za DDR SDRAM PC2700. Je pa verjetno že malo težko tak RAM dobiti in je tudi cena temu primerna, poleg tega pa tudi ni 100%, da bo res deloval s tvojim prenosnikom, če ni original, ker včasih so bili računalniki precej bolj občutljivi glede RAM-a."

Odlično, hvala ti.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!