Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Šolsko znanje

Fizika: Električna energija za milijon avtomobilov?

 
 
22.10.2021, 12:03
Če imamo v Sloveniji na primer 1 milijon električnih avtomobilov, ki imajo vsak kapaciteto 100 kWh in vsak ta avtomobil polni baterijo vsak teden, kar pomeni približno 50 tednov na leto. Torej en avtomobil porabi 5000 kWh na leto.

V letu 2020 je NEK proizvedla več kot 6 milijard kilovatnih ur električne energije. In če imamo na cesti 1 milijon električnih vozil, ki polnijo 50-krat letno, bi NEK zadostovala. Vendar le za avtomobile, nič drugega.

https://www.nek.si/obratovanje/tehnicni-....
https://www.nek.si/novice/novice/v-letu-.... 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!