Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Zanimivosti

Stopnja rodnosti po svetu

 
 
2.11.2021, 14:53
Če je leta 1950 ženska rodila povprečno 5 otrok, jih danes 2.5, kar pomeni, da se je stopnja svetovne rodnosti razpolovila. Da bi ohranili število prebivalstva, mora biti stopnja rodnosti 2.1 otroka na žensko.

Izračunov, kdaj se bo svetovno prebivalstvo začelo zmanjševati, je več. Nekateri pravijo, da bo vrhunec doseglo na 10, drugi pa 11 milijardah ljudi. Trenutno nas je 7.9 milijarde.

Na spodnjem zemljevidu lahko primerjate stopnjo rodnosti leta 1970 in 2014, kjer je razvidno, da se je po svetu večinoma umirila, samo Afrika še izstopa, kjer je danes stopnja rodnosti 4.2, leta 1970 pa je bila 6.7 otroka ne žensko.

 
 
 
3.11.2021, 7:18
Video, ki bi si ga moral vsakdo pogledati.

 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!