Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

VPN Windscribe

 
 
4.5.2022, 16:26
Za dostopanje do drugih spletnih strani in prikrivanje lastnega IP lahko uporabimo VPN za osebno rabo ! Kako ta reč deluje in kako nastaviti na PC ? Obstaja možnost Windows nastavitve oziroma preko brskalnika Chrome ...itd .
Prosim za razlago kdor se spozna na te reči .
lp.
 
 
 
5.5.2022, 10:01
VPN povezava pomeni, da gre ves promet preko računalnika, s katerim imaš vzpostavljeno VPN povezavo. Tako potem za končnega uporabnik zgleda, kot da je zahtevo prišla iz VPN računalnika in ne iz tvojega računalnika.

Na voljo imaš več ponudnikov VPN storitev, ki se razlikujejo po tem, ali delujejo samo v brskalniku ali pa je VPN vzpostavljen na nivoju operacijskega sistema in gre v tem primeru ves promet računalnika čez VPN.

Druga stvar po kateri se ločijo, pa je v tem, ali so brezplačni ali plačljivi. Sam nimam kaj preveč zaupanja v brezplačne ponudnike, ker oni morajo nekje zaslužiti in služijo ponavadi s spremljanjem tvojih podatkov, ki jih pošiljaš čez njihov strežnik.

Osebno nisem velik pristaš VPN, ker mislim, da je glede zasebnosti precenjen oz. nimam kaj preveč zaupanja v VPN ponudnike, tako da ti trenutno ne morem svetovati kakšnega dobrega ponudnika. Prav tako tudi z VPN Windscribe nimam nič izkušenj. Po moje pa najbolje, da kar poskusiš in boš videl, če ti odgovarja.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!