Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

Curve v Sloveniji

 
 
25.5.2022, 8:20
Pozdravljeni.

Ali kdo uporablja storitev Curve na telefonu? Danes sem si jo namestil, povezal z Revolut banko in me zanima, če bo to delovalo na Android telefonu?

Delovanje mislim NFC plačilo?
 
 
 
25.5.2022, 8:22
Še kratek opis, ki sem ga našel na https://www.monitor.si/clanek/povsem-dig....

Če je Revolut primarno »samo« ugodna predplačniška kreditna kartice in je N26 polnokrvni osebni račun v nemški banki, je storitev Curve resnično nekaj posebnega, celo revolucionarnega. Ob odprtju ne boste dobili osebnega računa, prav tako ne potrebnega nakazila denarja. Curve je namreč »posredna« kartica MasterCard, na katero vežemo druge kartice. Namesto da uporabljamo več različnih kartic, za plačilo uporabimo Curve. Pred plačilom in celo po plačilu izberemo, s katerega računa oz. kreditne kartice želimo porabiti denar. Uporabniki večih kreditnih kartic, naj bodo osebne ali službene, lahko s Curve stanjšamo denarnico ali pa kartico nosimo skupaj s telefonom in smo korak bliže pravi digitalni denarnici. V Veliki Britaniji, od koder izbira tudi to zagonsko podjetje, boste lahko zbirali tudi točke zvestobe, v Sloveniji zaenkrat to ne deluje.

Čeprav se Curve ponosno promovira kot ena kartica, ki združuje vse druge, ne podpira vseh vrst kartic. Od bolj znanih ne bodo delovale kartice Maestro in American Express, brezhibno pa delujejo kreditne in debetne MasterCard in Visa, kar pomeni tudi N26, Monese in Revolut, opisane v tem članku.

Curve je od vseh preskušenih digitalnih kartic in denarnic najbolj drugačna od tega, kar smo uporabniki vajeni. Priporočamo jo vsem, ki uporabljajo več kartic in ki potrebujejo kartico, ki prejemniku daje misliti, da prihajate iz Velika Britanije. Tak primer so nekatere spletne storitve, ki uporabo geografsko omejujejo, lep zgled je v Monitorju že opisani Spotify.

 
 
 
25.5.2022, 12:47
Potrjujem, da NFC plačevanje s Curve deluje.
 
 
 
25.5.2022, 13:25
To je potem rešitev za vse uporabnike Androida v Sloveniji?

Deluje tudi v tujini? So kake omejitve?
 
 
 
25.5.2022, 15:57
Po moje tudi v tujini ni nobenih omejitev.

Če hočeš legalno usposobiti plačevanje s telefonom na Androidu, je to po moje trenutno najboljša opcija.
 
 
 
30.5.2022, 8:50
Sem preizkusil pa mi POS terminal zavrne plačilo. Lahko da je razlog v tem, da ni bilo povezave (brez SIM in brez WIFI).
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!