Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

turške črke

 
 
1.3.2023, 10:18
Želela bi v uradnem obrazcu napisati turški priimek.Kako na slovenski tipkovnici napisati črko S s spodnjim poudarkom?Ali moram na tipkovnici dodati poleg slovenščine še turščino?
 
 
 
1.3.2023, 13:59
Obstaja sicer varianta, da pritisneš ALT in na numerični tipkovnici vtipkaš 350 (oz. 351). To recimo deluje v Wordu, ne deluje pa v vseh programih.

Tako da po moje je najlažja možnost to, da črko enostavno skopiraš in prilepiš.

Greš na stran:
https://www.accentletters.com/accent-s.h....

Tam klikneš želeno črko, da jo skopira, ter jo potem prilepiš v obrazec s Ctrl+V.


spremenjeno: podtalje (1.3.2023, 14:00)
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!