Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Tekoče besedilo

 
 
15.11.2015, 2:31
Ali pa poišči kakšen drug jQuery plugin, kjer lahko nastavljaš hitrost.

Čeprav osebno jaz marqee ne bi uporabljal, ker se mi ne zdi najbolj uporaben. Danes ga skorajda ne vidiš več na nobeni spletni strani.

Če že, se mi zdi boljša varianta, da imaš element s tekstom, ki se pripelje na sredino, tam nekaj časa počaka, ter se nato odpelje oz. zamenja z novim tekstom.
 
 
 
15.11.2015, 16:24
Lotiš se lahko nekak "hevristično". Določiš si neko dolžino, ki ti je všeč pri določeni hitrosti. Recimo 50 znakov pri duration = 5000.

Potem pa hočeš ugotovit razmerje med dolžino novega niza in tega, ki ti ustreza ( v najinem primeru je ta s 50 znaki za duration = 5000)
razmerje = dolzina_novega_niza/50;

Torej sedar je razmere < 1, če je niz krajši. = 1 če sta enako dolga in > 1 če če niz daljši.

Razmerje se pomnoži z najinim hevrističnim durationom (5000) in dobima nekakšno "ok" hitrost za nov niz.

razmerje * 5000 -> nov_duration.

Iz formule je razvidno da je duration novega niza krajši, če bo ta niz krajši in obratno.


function text2speed(besedilo)
{
return (besedilo.length/50.0) * 5000;
}

 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!