Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Zanimivosti

Vodič za rešitev Rubikove kocke

 
 
31.12.2015, 14:08
kocko že znam sestaviti z adutovo rešitvijo notacijo pa že tudi znam. ali ima kdo kakšno sliko na kateri sta dobro prikazana 2look oll in 2look pll?
 
 
 
31.12.2015, 14:52
Tukaj je 2LookOLL: http://badmephisto.com/2LookOLL.pdf in 2LookPLL: http://badmephisto.com/2LookPLL.pdf

Pri 2LookOLL najprej uporabi prve tri algoritme, da sestaviš križ, potem pa glede na dobljen primer rešiš s pravim algoritmom.
Pri 2LookPLL pa najprej uporabi enega izmed modrih algoritmov (mogoče moraš celo oba, nisem prepričan, ker se nisem učil po tej metodi), potem pa še uporabiš enega izmed rdečih algoritmov in kocka je rešena.

Ko se boš to naučil ti priporočam, da nekaj časa vadiš, tudi poskusiš algoritme izvesti čim hitreje, poglej malo glede finger tricks za rubikovo kocko, ko pa boš imel čase okoli 30 sekund, pa lahko začneš z učenjem, najprej PLL, potem pa še OLL. Najprej bi ti priporočal PLL, ker je algoritmov manj.

Jaz osebno ne znam vseh OLL algoritmov, ampak še zmeraj uporabljam 2Look, PLL pa sem znal vse, sem jih pa nekaj že pozabil. Ko sem znal največ algoritmov sem imel čase okoli 18 sekund, nekaj tudi pod tem, najhitreje pa mi je uspelo v 12 sekundah. Zdaj ko sem nekaj algoritmov že pozabil, pa tudi vadim ne več tako veliko imam čase okoli 22-25 sekund.

Na koncu ko si pri 20 sekundah, je dokaj odločilen tudi F2L, ker ti vzame največ časa, pri tem je pomembna metoda sestavljanja križa, saj je najbolje, da ga sestaviš v manj kot 8 potezah in da že vse te poteze v najprej pripraviš preden začneš s sestavljanjem, pi F2L pa moraš delati na "look ahead" metodi, kar v bistvu pomeni, da medtem ko rešuješ nek F2L par, že iščeš po kocki kje je naslednji, zato da ti ga potem ni treba iskati.
 
 
 
31.12.2015, 17:56
ali obstaja kakšen video pri katerem kaže kako seszavlja kocko z 2look oll in 2look pll
 
 
 
31.12.2015, 21:12
Osebno so mi všeč videoposnetki tega avtorja: https://www.youtube.com/watch?v=DTYvklyO.... vendar jih je še veliko več: https://www.youtube.com/results?search_q....

V bistvu je metoda povsod enaka, tako da ni važno katerega izbereš.
 
 
 
1.1.2016, 18:01
ali obstaja kakšna slika tega beginner f2l
 
 
 
1.1.2016, 21:07
Jaz ti ne priporočam, da se učiš F2L algoritmov, ker je tako težje in tudi ne rabiš jih. Najlažje se mi zdi, da se ga naučiš preko videoposnetkov.

Poglej tisti video, ki je na linku, ki sem ga objavil nekaj objav prej, na vrhu strani.
 
 
 
14.2.2016, 19:49
Jaz sem se učil po teh video posnetkih, ki so objavljeni tukaj: http://www.rubikova-kocka.com/navodila-k....

Verjetno obstaja še veliko boljših, toda moje mnenje je, da nekje je pač treba začeti. Jaz sem prebral navodila na omenjeni spletni strani, samo nisem pa prepričan, da je to ravno najbolj kvalitetna stran, saj imam sam še vedno težave s sestavljanjem

Kakorkoli že, na YouTube se dandanes najde marsikaj.
 
 
 
1.9.2016, 14:21
mi lahko kdo pošlje jink za sestavljanje rubikove kocke
 
 
 
1.9.2016, 15:47
Ta je najenostavnejša: http://www.rubik.si/adut/
 
 
 
1.9.2016, 15:59
hvala
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!