Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Virusi

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Poznamo več kot 5.000 različnih virusov in polovica človeške DNK izvira iz virusov, ki so se manifestirali v celice naših prednikov.
 
 
1
 
 
Ali ima virus celične mehanizme, s katerimi se lahko razmnožuje?


 
 
2
 
 
Ali imajo virusi gene?


 
 
3
 
 
Beseda virus je latinskega izvora. Kaj pa pomeni v prevodu? 
 
4
 
 
Ali so virusi aktivni, ko ne živijo v živi celici?


 
 
5
 
 
Obstajajo rastlinske in živalske viroze. Ali je gripa tudi viroza?


 
 
6
 
 
Obstaja več hipotez o izvoru virusov, ki jih najdemo praktično povsod, kjer živijo živi organizmi, zato so verjetno stari toliko kot?


 
 
7
 
 
Ali se viruse zdravi z antibiotiki?


 
 
8
 
 
Najmanjši virusi se imenujejo cirkovirusi in merijo 20 nanometrov. Največji pa so veliki 400 nanometrov in se imenujejo? 
 
9
 
 
Ko nekdo, ki je prehlajen, kihne ali zakašlja, se v zrak sprosti na milijone virusov, ki nato pristanejo na osebah ali okoliških površinah, zaradi česar določena bolezen hitro širi. Med odraslimi približno dva do štirikrat, otroci pa celo osemkrat letno. O kateri virozi govorimo? 
 
10
 
 
Viruse delimo glede na biološke, kemične in fizikalne lastnosti ter jih je več vrst. Kako se pa imenujejo virusi, ki povzročajo bolezni dihal pri človeku? 


 
Komentiraj
 
 
 
 
 
17.3.2020, 11:01
Odlično preverjanje znanja na pravi čas!

Sem se registrirala danes in moram pohvalit to stran, v bistvu je to zagotovo ena najboljših strani v Sloveniji! Bravo!!
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!