Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Preverjanje znanja
Preverjanje znanja

Najlepši gradovi na svetu

 Geografija  NikMan | Petek, 27.11.2020

Svet je poln lepih gradov in v tem preverjanju znanja nismo mogli prikazati vseh. Smo se pa potrudili izbrati deset najlepših. Jih boste prepoznali?

Risanke iz osemdesetih

 Kultura  NikMan | Sreda, 25.11.2020

V osemdesetih so imeli otroci v Jugoslaviji srečo, saj so lahko gledali tako vzhodne kot zahodne risanke. Se jih spomnite?

Vrste zdravnikov

 Naravoslovje  NikMan | Ponedeljek, 23.11.2020

Ne skrbite, če za vašo bolečino ne veste, kateri zdravnik specialist vam bo pomagal, saj vas bo pravilno napotil vaš osebni zdravnik. Vseeno pa razgledanost ne škoduje.

TV serije iz devetdesetih

 Kultura  NikMan | Nedelja, 15.11.2020

Konec prejšnjega stoletja je prineslo v naše takrat še res male zaslone odlične serije, katere smo vsi zelo radi gledali.

Slovenski dvatisočaki

 Geografija  NikMan | Ponedeljek, 9.11.2020

Slovenija ima 352 dvatisočakov, če štejemo tudi pomožne vrhove. Mi vam jih prikazujemo 10 precej znanih, jih boste prepoznali?

Slovenski državni prazniki

 Kultura  NikMan | Četrtek, 29.10.2020

V Sloveniji je 21 prazničnih dni v letu, od katerih jih je 15 dela prostih, 6 pa delovnih in se po Slovenskem pravopisu pišejo z malimi začetnicami.

Ferrari avtomobili

 Kultura  NikMan | Sreda, 28.10.2020

Ste vedeli, da je Italijan Enzo Ferrari ustanovil podjetje že leta 1929, imenovalo pa se je Scuderia Ferrari in začetnice imena podjetja boste našli pod prepoznavnim logotipom.

Matematične računske operacije in členi

 Naravoslovje  NikMan | Sobota, 17.10.2020

Računske operacije in njihovi členi delajo težave vsem, tako mladim kot starejšim. Se upate preizkusiti?

 
 
Vino
 Kulinarika  NikMan | Petek, 16.10.2020
Saj ste vedeli, da je najstarejša vinska trta stara več kot 450 let in da se nahaja v Mariboru? Kako dober someljé ste, pa se preizkusite v tem preverjanju znanja.
Živali v nemškem jeziku
 Jezikoslovje  NikMan | Ponedeljek, 12.10.2020
Živali se v nemški ednini reče die Tier, v množini pa Tiere. Znate mogoče povedati, kako se v nemškem jeziku reče desetim splošnim živalim?
Čolni
 Kultura  NikMan | Petek, 9.10.2020
Prepoznate vseh deset manjših vodnih plovil na slikah? Mogoče vam bo preverjanje znanja enostavno, mogoče pa tudi ne.
Švedska
 Geografija  NikMan | Sobota, 3.10.2020
Približno 2000 let nazaj je bilo na ozemlju Švedske ljudstvo Svear, kar v prevodi pomeni mi, Rike pa predstavlja kraljestvo. Skupaj se to napiše Sverige in se še danes uporablja to ime.
Splošna razgledanost (2. del)
 Kultura  NikMan | Nedelja, 20.9.2020
Nekaj zanimivih vprašanj z različnih področij, kjer lahko preverite vaše splošno znanje.
Poljska
 Geografija  NikMan | Sreda, 16.9.2020
Ime Poljska izvira iz plemena Polani, ki se je naselilo po propadu Rimskega imperija. Ime pa predstavlja ljudstvo, ki živijo na odprtih poljih.
Reke, ki tečejo skozi slovenska mesta
 Geografija  NikMan | Ponedeljek, 14.9.2020
Ste vedeli, da je Sava najdaljša slovenska reka, ki v celoti meri 940 kilometrov, od tega teče po ozemlju Slovenije 218 kilometrov? Savinja pa je najdaljša slovenska reka, ki v celoti teče po našem ozemlju in meri 102 kilometra.
Veter
 Naravoslovje  NikMan | Ponedeljek, 3.8.2020
Veter je gibanje zraka, kjer ta teče z mesta z višjim proti nižjemu tlaku. Večja kot je razlika v tlaku, hitreje piha.
Ameriški filmi iz osemdesetih
 Kultura  NikMan | Sreda, 8.7.2020
Filmi v 80-ih letih so zaradi razvoja tehnologije in izvirnih idej še danes zelo priljubljeni. Objavili smo jih deset in zanima nas, če jih boste prepoznali.
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!