Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Svetovno znani znanstveniki

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Boste lahko prepoznali najbolj znane svetovne znanstvenike in njihova dela, ki so konkretno spremenila naš pogled na življenje.
 
 
1
 
 
Eksperimentalno pridobljeni zakoni, ki opisujejo gibanje planetov okrog Sonca so njegovo najbolj znano delo. Rodil se je leta 1571. 
 
2
 
 
Odkril je splošni gravitacijski zakon. Rodil se je leta 1642. 
 
3
 
 
Pionirka na področju raziskovanja sevanja in verjetno tudi najbolj znana znanstvenica na svetu. Odkrila je dva kemijska elementa, polonij po rodni Poljski poimenoval in radij, zaradi njegove močne radioaktivnosti. Rodila se je leta 1867. 
 
4
 
 
Ni odkril teleskopa, ga pa je izboljšal. Odkril je lune na Jupitru in njegova astronomska opazovanja so imela ključno vlogo pri uveljavitvi heliocentričnega modela Osončja (model Osončja, v katerem je gravitacijsko središče Sonce). Rodil se je leta 1564. 
 
5
 
 
Rodil se je v Gospiću, področju današnje Hrvaške in velja za enega od najbolj znanih znanstvenikov vseh časov. Odkril je izmenični električni tok (AC), njegov tekmec pa enosmerni električni tok (DC). Rodil se je leta 1890. 
 
6
 
 
Morda še prepričljivejše od njegovega umetniškega delovanja, so njegove študije o znanosti in tehniki. Udeleževal se je avtopsij in izdelal številne izjemno natančne anatomske risbe, očaran nad letenjem je izdelal več načrtov za letalne stroje, med drugim tudi za helikopter. 
 
7
 
 
Objavil je splošno teorijo relativnosti, ki razlaga gravitacijsko silo kot posledico ukrivljenosti prostora-časa. Rodil se je leta 1879. 
 
8
 
 
Predstavil je evolucijski nauk, Teorijo o nastanku novih vrst organizmov, iz obstoječih z naravnimi mehanizmi, ki je bila za tisti čas prelomna, saj je bila v popolnem nasprotju s stoletja uveljavljenim mnenjem, da je vsa živa bitja ustvaril Stvarnik. Rodil se je leta 1809. 
 
9
 
 
Patentiral je zgodnjo obliko parnega stroja. Rodil se je leta 1650. 
 
10
 
 
Velja za očeta sodobnega računalništva, priznavajo pa ga tudi za očeta umetne inteligence. Rodil se je leta 1912. 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!