Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Preverjanje znanja > Zgodovina
Zgodovina

Vikingi

 Zgodovina  NikMan | Petek, 8.10.2021

Čeprav Vikingov ni več, angleško govoreči še vedno govorijo imena dni po njihovih bogovih. Thorov dan je na primer Thursday, kar v prevodu predstavlja četrtek.

Industrijska revolucija

 Zgodovina  NikMan | Sobota, 7.8.2021

Obdobje, ko so stroji začeli nadomeščati ročno delo in tako posledično prinesli masovne proizvodnje in organizacija dela v velikem obsegu.

Priljubljeni avtomobili v nekdanji Jugoslaviji

 Zgodovina  NikMan | Torek, 3.8.2021

Bi prepoznali deset avtomobilov, ki so bili priljubljeni v nekdanji skupni državi, zlasti v 70-ih in 80-ih letih?

Frankovsko cesarstvo

 Zgodovina  NikMan | Četrtek, 24.6.2021

Na zahodnem delu propadlega Rimskega cesarstva je nastalo novo cesarstvo, ki se je delilo na tri dele, predhodnice današnje Francije in Nemčije.

Bizantinsko cesarstvo

 Zgodovina  NikMan | Torek, 22.6.2021

Ste vedeli, da se je Rimski imperij delil na zahodni in vzhodni del ter da je slednji živel tisoč let dlje?

Najbolj znani svetovni raziskovalci

 Zgodovina  NikMan | Četrtek, 27.5.2021

Deset najbolj prepoznavnih svetovnih raziskovalcev, ki so prvi odkrili ali pa kartografirali oddaljene dežele in kontinente.

10 najbolj znanih žensk novejše zgodovine

 Zgodovina  NikMan | Ponedeljek, 1.2.2021

Ženske so prav tako kot moški močno vplivale na zgodovino človeštva in v tem preverjanju znanja jih objavljamo le deset. jih boste prepoznali?

Sveto rimsko cesarstvo

 Zgodovina  NikMan | Sreda, 20.1.2021

Skupnost, ki je povezovala področja današnje osrednje Evrope in tudi Slovenije ter se kasneje preimenovala v Sveto rimsko cesarstvo nemške narodnosti.

 
 
Avstrijsko cesarstvo
 Zgodovina  NikMan | Ponedeljek, 11.1.2021
Država, ki je nastala v začetku 19. stoletja in je zajemala skoraj enako površino kot njena naslednica, Avstro-Ogrska.
Pomožne zgodovinske vede
 Zgodovina  NikMan | Nedelja, 17.5.2020
Sestavni del zgodovinopisja kot samostojne znanosti, njihova naloga pomožnih zgodovinskih ved pa je pomagati pri proučevanju zgodovine.
Predsedniki Združenih držav Amerike
 Zgodovina  NikMan | Četrtek, 30.4.2020
ZDA na svoje predsednike gledajo zelo spoštljivo, ne glede na politična nasprotovanja in verjetno jih kar nekaj poznate.
Svetovno znani znanstveniki
 Zgodovina  NikMan | Torek, 28.4.2020
Boste lahko prepoznali najbolj znane svetovne znanstvenike in njihova dela, ki so konkretno spremenila naš pogled na življenje.
Bogovi grške mitologije
 Zgodovina  NikMan | Torek, 14.4.2020
Grške boginje in bogovi so bili vsemogočni in nadnaravni, istočasno pa so imeli človeške lastnosti. Za grško religijo je bil značilen politeizem oziroma vera v več bogov.
Novi vek
 Zgodovina  NikMan | Sobota, 21.3.2020
Najkrajše zgodovinsko obdobje, ki pa je človeštvu prinesla veliko konkretnih sprememb, ki so nas popeljale v moderno dobo oziroma sodobnost.
Osnovna vprašanja iz zgodovine
 Zgodovina  NikMan | Petek, 20.3.2020
Deset osnovnih vprašanj, ki zajemajo vse svetovne zgodovinske dogodke in bi jih morali poznati vsi, ki so opravili osnovno šolo.
Celjski grofje
 Zgodovina  NikMan | Četrtek, 19.3.2020
Najbolj znana in najpomembnejša plemiška in vladarska rodbina, ki je imela svojo matično posest predvsem na območju današnje Slovenije.
Aleksander Veliki
 Zgodovina  NikMan | Nedelja, 9.7.2017
Kako dobro poznate enega najboljših antičnih vojskovodij in obenem najbolj zaslužnih za razvoj grške kulture po tedaj znanem svetu.
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!