Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Predsedniki Združenih držav Amerike

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  ZDA na svoje predsednike gledajo zelo spoštljivo, ne glede na politična nasprotovanja in verjetno jih kar nekaj poznate.
 
 
1
 
 
32. predsednik ZDA. Najbolj je znan po vodenju ZDA v času druge svetovne vojne in po uvedbi nove ekonomske politike, imenovane New Deal med svetovno gospodarsko krizo pa tudi programom uvedbe javnih del na področju ZDA, kjer je beležena tudi 30 procentna brezposelnost. Odslužil je 4 mandate in tako do danes ostaja edini ameriški predsednik, ki je služil več kot dvakrat. Znan je tudi kot predsednik, ki je ukinil prohibicijo alkohola v ZDA. 
 
2
 
 
16. predsednik ZDA. Najbolj slovi po ključni vlogi pri ukinitvi suženjstva in kot prvi republikanski predsednik. 
 
3
 
 
1. predsednik ZDA. Vrhovni poveljnik ameriških oboroženih sil med ameriško osamosvojitveno vojno ter kot eden izmed ustanovnih očetov. ZDA ga včasih imenujejo kot Očeta naroda. 
 
4
 
 
26. predsednik ZDA. Leta 1906 je kot prvi Američan prejel Nobelovo nagrado, za svoja prizadevanja pri pogajanjih v rusko-japonski vojni. Močno je povečal nacionalne parke. Znan je tudi po tem, da ga je nekdo med nastopom ustrelil in je kljub temu nadaljeval z govorom. 
 
5
 
 
44. predsednik ZDA. Je prvi Afroameričan na tem položaju v zgodovini države ZDA. Najbolj znano delo je zdravstvena reforma Obamacare, ki je omogočila desetinam milijonom zdravstveno zavarovanje. 
 
6
 
 
35. predsednik ZDA. Znan je po predstavitvi načrta vesoljskega programa Apollo za pristanek na Luni, zelo napeti kubanski krizi, ki je skoraj načela tretjo svetovno vojno in kot najmlajši predsednik ZDA, ki ni preživel atentata. 
 
7
 
 
26. predsednik ZDA. Najbolj znan je po vključitvi v prvo svetovno vojno, ki je docela spremenila svetovne moči ter sodeloval pri Ligi narodov, predhodnici Združenih narodov. 
 
8
 
 
3. predsednik ZDA. Glavni avtor Deklaracije neodvisnosti, ki je močno vplivala tudi na Evropo in eden najvplivnejših ustanoviteljev Združenih držav Amerike. 
 
9
 
 
18. predsednik ZDA. General Zvezne vojske ZDA med ameriško državljansko vojno, ki je aktivno vplival na ukinitev suženjstva. 
 
10
 
 
33. predsednik ZDA. Ukazal je bombardiranje Hirošime in Nagasakija z atomskima bombama, kar je povzročilo konec druge svetovne vojne, bil je podpornik Marshallovega načrta, ki je pomagal obnovitvi Evrope, doživel je začetek hladne vojne, ukazal je desegregacijo Oboroženih sil ZDA, pripomogel k ustanovitvi Organizacije združenih narodov, ustanovil Centralno obveščevalno službo (CIA) in bil vodja ZDA med večino korejske vojne. 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!