Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Vikingi

  Čeprav Vikingov ni več, angleško govoreči še vedno govorijo imena dni po njihovih bogovih. Thorov dan je na primer Thursday, kar v prevodu predstavlja četrtek.
 
 
1
 
 
Iz katerega dela izhajajo Vikingi?
 
 
2
 
 
Kdo je bil prvi Evropejec, ki je stopil na tla Severne Amerike?


 
 
3
 
 
Kako se je imenoval glavni bog Vikingov?


 
 
4
 
 
So Vikingi imeli rogove na čeladah?


 
 
5
 
 
Začetek vikinškega obdobja sega v sredino katerega stoletja?
 
 
6
 
 
Predniki Vikingov so bila katera ljudstva, ki so se začela naseljevati iz severozahodne Evrope 2000 let pred njihovim obdobjem?
 
 
7
 
 
Kaj v stari nordijščini predstavljajo Vikingi?
 
 
8
 
 
Kdaj se pojavi beseda Vikingi?
 
 
9
 
 
Kateri informacijski simbol je sestavljen iz vikinških znakov, ki sta predstavljali inicialki nordijskega kralja Haralda Gormssona?
 
 
10
 
 
Konec vikinške dobe zgodovinarji povezujejo s katero letnico, ko je Viljem Osvajalec, potomec vikinškega poglavarja Rolla, v bitki pri Hastingsu premagal Angle in Sase ter postal angleški kralj?
 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!