Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Kelti

  Največja geografska skupina ljudi v antični Evropi, ki po mnenju mnogih znanstvenikov izvirajo iz srednje Evrope.
 
 
1
 
 
Katerega leta so se pojavili prvi zapisi o Keltih?


 
 
2
 
 
Na vrhuncu moči so Kelti zavzemali področja osrednje Evrope, velik del Balkana, Španije Turčije in vse to katerega otočja?
 
 
3
 
 
Ali je keltsko ljudstvo v dobri meri družil tudi skupni jezik?


 
 
4
 
 
Ali so Kelti opustošili Rim leta 378 pred našim štetjem?


 
 
5
 
 
Keltsko pleme bilo razdeljeno na različne kaste in svečeniško kasto bogato z znanjem, imenovali pa so se?
 
 
6
 
 
Na čem je slonelo gospodarstvo Keltov?
 
 
7
 
 
Keltski praznik, ki predstavlja praznovanje novih začetkov in ko so na ta dan skakali čez kres ali plesali okoli njega in predstavlja predhodnik današnjega praznika dela?
 
 
8
 
 
Ali so Kelti imeli svojo skupno državno tvorbo?


 
 
9
 
 
Katero ljudstvo je dalo Keltom ime?
 
 
10
 
 
Katerega keltskega ozemlja pa Rimljani niso nikoli osvojili in zato še danes obstajajo skupnosti, ki odražajo njihovo kulturo?
 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!