Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Diaprojekcija za začetnike | 04

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Za začetnike, ki želijo postati izkušeni mački v pripravljanju PowerPoint predstavitev. Danes ... vstavljanje slik, animiranje besedila in animiranje fotografije.
 
 
1
 
 
Odprite vaš izdelek (mojega si lahko ogledate tukaj). Najprej bomo dodali poljubno fotografijo (po drugi poti kot je to prikazano v 1.lekciji, 8. in 9. korak). Premaknite se na tisti diapozitiv, na katerem želite imeti poljubno fotografijo.

 Potem pritisnite napis Insert (zgoraj v meniju) in takoj potem še na simbol slike, imenovan Picture. Odpre se vam novo okno (kot je na fotografiji desno) in sedaj lahko izberete svojo fotografijo, ki jo imate v mapi Fotografije, namenjeni tej prezentaciji.
 
 
2
 
 
Čas je, da naredimo našo prezentacijo bolj dinamično/mobilno - animacije! Pojdite na diapozitiv Vrste filmov in označite besedilo (t.j. komedije, drame, akcijski, animirani).

Potem pritisnite v zgornjem meniju gumb Animations (prikazano na fotografiji levo).
 
 
3
 
 
Sedaj izberite Custom Animation (gl. fotografijo levo).
 
 
4
 
 
Odpre se vam novo podokno Izberite gumb Add Effect (gl. fotografijo na levi strani).
 
 
 
 
 
5
 
 
Sedaj imate veliko izbire, kako animirati vaše besedilo. Najprej pritisnite gumb Entrance. Malo se poigrajte in izberite poljubno animacijo - jaz sem se odločil za Fly In.

Če ste se tudi vi odločili tako, vam predlagam da se odločite za srednjo hitrost (speed >> izbirnik >> medium (trenutno je nastavljeno na very fast)).

Sedaj vse skupaj shranite in si oglejte izdelek.
NASVET: z animacijami ne pretiravajte, saj to občinstvo/gledalce "utrudi".
 
 
6
 
 
Sedaj bomo animirali tudi našo/e fotografijo/e. (na ta način lahko animirate tudi napis) Animirali jo/jih bomo drugače kot besedilo. Izberite fotografijo in ponovite staro vajo - Animations > Custom Animation > Add Effect.

Tokrat pa ne bomo izbrali Entrance, ampak Motion Paths. Izberite poljuben efekt, moja fotografija se bo premaknila diagonalno navzdol (gl. fotografijo). 
 
 
7
 
 
Shranite delo in si ga še enkrat oglejte. Mojega si lahko naložite tukaj.
Naslednjič (zadnja, 5.lekcija): ustvarjanje prehodov med diapozitivi in avtomatično predvajanje diapozitivov.
 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
11.1.2009, 8:24
Ali ti je zmanjkalo barve?
 
 
 
 
11.1.2009, 12:39
Ne, o tem smo že debatirali, pa ne vem zakaj bi moral delati nove screenshote, če sem imel že vse narejeno. Poleg tega rdeči krogi pridejo veliko bolj do izraza, če je ozadje monotono. 5.del bo še ČB, potem pa bom delal barvne lekcije.
 
 
 
 
3.5.2011, 15:56
Mi lahko kdo prosim pove če se da kje dobiti PREHODe za PowerPoint, kakšne dodatne za prenesti ?

Lep pozdrav, Niko : ))
 
 
 
 
3.5.2011, 16:16
Za Office 2007 in 2010 vem, da če greš na Datoteka (oz. pri 2007 Office gumbek) in izbereš Novo, ti PowerPoint (ali kateri drug Office program) ponudi dodatne predloge in teme. iz spletnega mesta in si preneseš poljubne predloge ali teme. Glede animacij pa ne vem, če bo šlo, da bi namestil nove. Vsaj iz Microsoftove strani ne, če se ne motim.

 
 
 
 
3.5.2011, 16:23
Tukaj ima Matej V. kar prav.

Drugače pa prijateljski nasvet. Če imaš kakšne predstavitve se ne ukvarjaj toliko z animaciji, ker imaš lahko z njimi samo probleme. Lahko, da bo računalnik, na katerem boš predstavljal počasen in bodo vsi zaspali med prezentacijo, lahko se zaradi kompatibilnosti kaj zalomi.

Mislim, da imata Office 2007 in 2010 kar lep nabor najrazličnejših animacij, tako da bi vsak moral najti kaj zase.
 
 
 
 
3.5.2011, 16:41
Hvala za nasvet in pomoč.
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!